Biscuiți cu apă de trandafiri

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții
Biscuiți cu apă de trandafiri

Acești biscuiți cu apă de trandafiri vor fi surpriza plăcută de Valentine’s Day! Aluatul este unul fraged, cu unt din belșug, iar aroma lor este dată de infuzia de apă de trandafiri și esență de vanilie. Chiar dacă la prima vedere pare o rețetă complicată, vă spunem să nu vă speriați de ea și să o încercați. Sigur vă va ieși!

Ingrediente necesare pentru biscuiți cu apă de trandafiri

200 g făină
200 g unt
2 gălbenușuri
1 lingură esență de vanilie
2 linguri apă de trandafiri
100 g zahăr
colorant alimentar de culoare roșie

Biscuiți cu apă de trandafiri - mod de preparare

  1. Amestecă ușor făina și untul într-un bol mare, folosindu-ți mâinile.
  2. Adaugă gălbenușurile, apa de trandafiri, esența de vanilie și jumătate din zahăr. Amestecă folosind o spatulă și adaugă restul de zahăr. Continuă să amesteci până când omogenizezi.
  3. Toarnă colorantul alimentar peste jumătate din aluat și amestecă până când acesta obține o culoare omogenă.
  4. Frământă aluatul și dă-i o formă rotundă. Înfășoară-l în folie de plastic și dă-l la frigider pentru următoarele 30 de minute.
  5. Repetă pasul anterior și pentru cealaltă jumătate de aluat.
  6. Întinde aluatul de culoare roșie și decupează forme în formă de inimă.
  7. Întinde și celălalt aluat și decupează forme rotunde ceva mai mari decât cele de inimă. Ideal ar fi să obții același număr de forme.
  8. Așază formele rotunde într-o tavă de cuptor. Decupează-le în mijloc folosind cutter-ul în formă de inimă.
  9. Introdu formele de culoare roșie în interiorul formelor rotunde.
  10. Dă la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *