Ingrediente necesare pentru biscuiți cu apă de trandafiri
200 g făină
200 g unt
2 gălbenușuri
1 lingură esență de vanilie
2 linguri apă de trandafiri
100 g zahăr
colorant alimentar de culoare roșie
Cum să gătești biscuiți cu apă de trandafiri
- Amestecă ușor făina și untul într-un bol mare, folosindu-ți mâinile.
- Adaugă gălbenușurile, apa de trandafiri, esența de vanilie și jumătate din zahăr. Amestecă folosind o spatulă și adaugă restul de zahăr. Continuă să amesteci până când omogenizezi.
- Toarnă colorantul alimentar peste jumătate din aluat și amestecă până când acesta obține o culoare omogenă.
- Frământă aluatul și dă-i o formă rotundă. Înfășoară-l în folie de plastic și dă-l la frigider pentru următoarele 30 de minute.
- Repetă pasul anterior și pentru cealaltă jumătate de aluat.
- Întinde aluatul de culoare roșie și decupează forme în formă de inimă.
- Întinde și celălalt aluat și decupează forme rotunde ceva mai mari decât cele de inimă. Ideal ar fi să obții același număr de forme.
- Așază formele rotunde într-o tavă de cuptor. Decupează-le în mijloc folosind cutter-ul în formă de inimă.
- Introdu formele de culoare roșie în interiorul formelor rotunde.
- Dă la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.