Ingrediente necesare pentru biscuiți cu ciocolată și bezele
300 grame ciocolată
50 grame unt
150 grame făină
25 grame cacao
1 linguriță praf de copt
sare
3 ouă
200 grame zahăr brun
2 lingurițe esență de vanilie
1 pachet mini bezele
3 linguri lapte
1 linguriță esență de mentă
50 grame zahăr pudră
acadele de Crăciun (opțional)
Cum să gătești biscuiți cu ciocolată și bezele
- Topește ciocolata la microunde împreună cu jumătate din unt. Lasă-le deoparte.
- Adaugă făina, jumătate din pudra de cacao și praful de copt într-un bol. Adaugă un praf de sare și amestecă.
- Mixează ouăle, zahărul brun și 1 linguriță esență de vanilie până se omogenizează.
- Încorporează ciocolata topită și adaugă treptat amestecul de făină. Omogenizează compoziția și mută-o într-un poș.
- Tapetează un vas de cuptor cu hârtie de copt.
- Toarnă compoziția din coș, într-o formă rotundă de biscuite. Fă-le o mică gaură în centru și dă-i la cuptor timp de 8 minute, la 175 de grade Celsius.
- Scoate biscuiții, adaugă câte o mică bezea în mijlocul lor și dă-i din nou la cuptor, de data asta pentru 4 minute.
- Adaugă untul rămas și laptele într-o cratiță pe foc mic. Amestecă și încorporează esența de vanilie rămasă împreună cu cea de mentă.
- Amestecă zahărul pudră și pudra de cacao rămasă, peste care vei turna amestecul de lapte și unt. Omogenizează.
- Transferă această cremă într-un poș și toarnă-o peste biscuiți.
- Opțional, poți zdrobi câteva acadele sau bomboane, și să le presari peste ei.