Ingrediente necesare pentru biscuiți cu vișine în formă de inimă
Pentru aluat:
450 grame făină
1 linguriță praf de copt
sare
100 grame unt
50 grame zahăr
1 ou
1 linguriță esență de vanilie
150 ml lapte
Pentru umplutură:
400 grame vișine congelate
1 lingură suc de lămâie
50 grame zahăr
2 linguri amidon
1 albuș
1 ou
Cum să gătești biscuiți cu vișine în formă de inimă
- Amestecă făina într-un bol mare împreună cu praful de copt, sarea și untul. Începe să amesteci ușor cu mâinile, până obții o compoziție sfărâmicioasă.
- Adaugă zahărul, oul, esența de vanilie și laptele. Amestecă până când obții un aluat omogen și elastic. Dă-l la frigider pentru următoarele 30 de minute.
- Încinge o cratiță pe foc mediu. Adaugă vișinele, sucul de lămâie și zahărul. Amestecă și dă în clocot.
- Amestecă amidonul cu puțină apă într-un bol separat și toarnă compoziția peste vișine.
- Ține compoziția pe foc până când începe să se îngroașe.
- Împarte aluatul în 4 părți egale și întinde-le pe fiecare.
- Decupează forme de inimă din aluatul obținut folosind o formă mai mare.
- Ia apoi o formă mai mică și decupează în mijlocul formelor de inimă mari. Lasă jumătate din ele neatinse. Dă inimile mici la o parte
- Așază formele întregi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu albuș bătut.
- Adaugă aproximativ o linguriță de dulceață de vișine peste fiecare inimă. Vino apoi cu formele cu gaură în mijloc și așază-le peste cele întregi.
- Presează marginile cu o furculiță și unge-le cu ou bătut.
- Dă formele la cuptor pentru 25 de minute, la 175 de grade Celsius.