Biscuiți cu vișine în formă de inimă

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Ce face acești biscuiți numai buni de Valentine’s Day? În primul rând forma lor! Sunt făcuți în casă, începând cu aluatul și terminând cu umplutura acrișoară de vișine. Nu vă speriați, fiindcă nu sunt chiar atât de greu de făcut. Vă puteți apuca de ei chiar acum!

Ingrediente necesare pentru biscuiți cu vișine în formă de inimă

Pentru aluat:

 

450 grame făină

1 linguriță praf de copt

sare

100 grame unt

50 grame zahăr

1 ou

1 linguriță esență de vanilie

150 ml lapte

 

Pentru umplutură:

 

400 grame vișine congelate

1 lingură suc de lămâie

50 grame zahăr

2 linguri amidon

1 albuș

1 ou

 

 

Cum să prepari biscuiți cu vișine în formă de inimă

  1. Amestecă făina într-un bol mare împreună cu praful de copt, sarea și untul. Începe să amesteci ușor cu mâinile, până obții o compoziție sfărâmicioasă.
  2. Adaugă zahărul, oul, esența de vanilie și laptele. Amestecă până când obții un aluat omogen și elastic. Dă-l la frigider pentru următoarele 30 de minute.
  3. Încinge o cratiță pe foc mediu. Adaugă vișinele, sucul de lămâie și zahărul. Amestecă și dă în clocot.
  4. Amestecă amidonul cu puțină apă într-un bol separat și toarnă compoziția peste vișine.
  5. Ține compoziția pe foc până când începe să se îngroașe.
  6. Împarte aluatul în 4 părți egale și întinde-le pe fiecare.
  7. Decupează forme de inimă din aluatul obținut folosind o formă mai mare.
  8. Ia apoi o formă mai mică și decupează în mijlocul formelor de inimă mari. Lasă jumătate din ele neatinse. Dă inimile mici la o parte
  9. Așază formele întregi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu albuș bătut.
  10. Adaugă aproximativ o linguriță de dulceață de vișine peste fiecare inimă. Vino apoi cu formele cu gaură în mijloc și așază-le peste cele întregi.
  11. Presează marginile cu o furculiță și unge-le cu ou bătut.
  12. Dă formele la cuptor pentru 25 de minute, la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *