Ingrediente necesare pentru brânzoaice cu lămâie confiată
400 grame făină
50 grame unt
2 gălbenușuri
1 linguriță drojdie uscată
½ linguriță coajă de lămâie
sare
250 ml lapte
1 lingură ulei
200 grame brânză de vaci
100 grame zahăr
75 grame lămâie confiată
1 linguriță esență de vanilie
1 ou bătut
Cum să gătești brânzoaice cu lămâie confiată
- Adaugă făina, untul, gălbenușurile, drojdia, coaja de lămâie și sarea într-un bol de dimensiune mare. Adaugă un praf de sare și începe să amesteci cu blenderul.
- Toarnă treptat laptele până când este absorbit și obții un aluat omogen.
- Mută aluatul într-un vas uns cu puțin ulei și lasă-l la dospit timp de o oră, acoperit de un prosop.
- Amestecă brânza de vaci împreună cu zahărul, lămâia confiată și esența de vanilie într-un bol mai mic.
- Adaugă puțină făină pe bancul de lucru și frământă puțin aluatul. Rupe-l apoi în 5-6 bucăți egale.
- Întinde una dintre bucăți și răspândește pe deasupra ei 1-2 linguri de compoziție de cremă de brânză.
- Acoperă umplutura cu aluatul și dă-i o formă rotundă.
- Fă la fel cu restul de ingrediente pentru a obține încă 5 brânzoaice.
- Strânge brânzoaicele cu o sfoară și unge-le cu ou bătut.
- Adaugă-le într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Dă-le apoi la cuptor pentru 35 minute la 185 de grade Celsius.