Brânzoaice cu lămâie confiată

Aceste brânzoaice sunt un desert pentru cei cu mai mult timp și experiență în bucătărie. Dar dacă voi ceilalți vă simțiți curajoși, noi sigur nu ne vom opune. Sunt similare poalelor în brâu, doar că au o formă ceva diferită. Noi am venit cu un ingredient surpriză – lămâia confiată. Cu siguranță îi veți simți aroma. Dacă vă e mai la îndemână, o puteți înlocui cu jeleuri cu lămâie.
Ingrediente necesare pentru brânzoaice cu lămâie confiată
400 grame făină
50 grame unt
2 gălbenușuri
1 linguriță drojdie uscată
½ linguriță coajă de lămâie
sare
250 ml lapte
1 lingură ulei
200 grame brânză de vaci
100 grame zahăr
75 grame lămâie confiată
1 linguriță esență de vanilie
1 ou bătut
Cum să prepari brânzoaice cu lămâie confiată
- Adaugă făina, untul, gălbenușurile, drojdia, coaja de lămâie și sarea într-un bol de dimensiune mare. Adaugă un praf de sare și începe să amesteci cu blenderul.
- Toarnă treptat laptele până când este absorbit și obții un aluat omogen.
- Mută aluatul într-un vas uns cu puțin ulei și lasă-l la dospit timp de o oră, acoperit de un prosop.
- Amestecă brânza de vaci împreună cu zahărul, lămâia confiată și esența de vanilie într-un bol mai mic.
- Adaugă puțină făină pe bancul de lucru și frământă puțin aluatul. Rupe-l apoi în 5-6 bucăți egale.
- Întinde una dintre bucăți și răspândește pe deasupra ei 1-2 linguri de compoziție de cremă de brânză.
- Acoperă umplutura cu aluatul și dă-i o formă rotundă.
- Fă la fel cu restul de ingrediente pentru a obține încă 5 brânzoaice.
- Strânge brânzoaicele cu o sfoară și unge-le cu ou bătut.
- Adaugă-le într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Dă-le apoi la cuptor pentru 35 minute la 185 de grade Celsius.