Brioșe cu banane și fulgi de ovăz
Ce-ar fi să pregătim o șarjă de brioșe „coșuleț”? Le vom prepara fără aluat; în locul acestuia vom folosi fulgi de ovăz amestecați cu banană pasată, îndulciți cu miere și aromatizați cu esență de vanilie și scorțișoară. Apoi, totul este floare la ureche: adăugăm iaurt și ornăm după dorință cu fructe. Atunci să te ții!
Ingrediente necesare pentru brioșe cu banane și fulgi de ovăz
1 banană
2 linguri miere
2-3 lingurițe esență de vanilie
sare
1 linguriță scorțișoară
200 grame fulgi de ovăz
200 grame iaurt grecesc
Pentru topping:
portocală, cubulețe
măr, cubulețe
coacăze roșii
căpșuni, cubulețe
mure
kiwi, cubulețe
Cum să prepari brioșe cu banane și fulgi de ovăz
- Pasează banana într-un castron.
- Adaugă mierea și esența de vanilie. Asezonează cu sare și scorțișoară și amestecă.
- Completează cu fulgii de ovăz și omogenizează. Lasă la frigider o oră.
- Folosește compoziția răcită pentru a tapeta formele unei tăvi pentru copt brioșe.
- Lasă la cuptor 30 minute la 180ºC.
- Umple ‘cupele’ din ovăz cu iaurt, apoi ornează-le cu fructele, după dorință.