Brioșe cu caju, migdale și curmale

  • Dificultate: Mică
  • 7 ore și 45 de minute
  • 4 porții

Brioșele astea sunt pline de fructe oleaginoase și alte bunătăți gustoase și hrănitoare și nu sunt deloc greu de făcut. Zdrobim migdale și caju, îndulcim și aromatizăm cu sirop de agave, curmale, cocos și lămâie, și încheiem garnisindu-le cu dulceață de afine și unt de arahide. Însă înarmați-vă cu un pic de răbdare cât le lăsați la frigider. Vreo 7 ore, cam așa…

Ingrediente necesare pentru brioșe cu caju, migdale și curmale

150 grame migdale

50 grame curmale, hidratate

80 grame caju

⅓ cană sirop de agave

⅓ cană lapte de cocos

2 linguri ulei de cocos, topit

1 lingură suc de lămâie

2 linguri dulceață de afine

2 linguri unt de arahide

Cum să prepari brioșe cu caju, migdale și curmale

  1. Zdrobește migdalele și curmalele împreună, cu ajutorul blenderului.
  2. Transferă amestecul în cupe pentru brioșe, umplute doar pe jumătate. Nouă ne-a ajuns pentru 12.
  3. Bagă la frigider o jumătate de oră.
  4. Zdrobește nucile caju în blender.
  5. Adaugă siropul de agave, laptele și uleiul de cocos și sucul de lămâie. Mixează.
  6. Toarnă compoziția în spațiul rămas în cupele pentru brioșe. Garnisește cu unt de arahide sau dulceață de afine, apoi lasă la frigider 7 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *