Brioșe cu cătină

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 6 porții

Vreți să preparați un desert sănătos? Nu mai căutați, fiindcă l-ați găsit deja. Cătina este elementul principal aici, iar proprietățile ei medicinale sunt bine-cunoscute. Iar în formă de brioșe, cătina poate fi încercată chiar și de către cei ce nu sunt neapărat fani ai acesteia. Iar aici ne referim în primul rând la cei mici.

Ingrediente necesare pentru brioșe cu cătină

1 ou

50 grame zahăr

50 grame unt topit

sare

1 linguriță praf de copt

2 linguri lapte

100 grame cătină

150 grame făină

 

Cum să gătești brioșe cu cătină

  1. Mixează oul cu zahărul într-un bol mare.
  2. Adaugă untul topit, sarea și praful de copt. Începe să mixezi din nou.
  3. Adaugă treptat laptele, cătina și făina. Mixează până când obții un aluat omogen.
  4. Toarnă compoziția într-o tavă de brioșe în care au fost puse în prealabil forme de brioșe.
  5. Dă brioșele la cuptor pentru 15 minute la 150 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *