Brioșe cu cătină
Vreți să preparați un desert sănătos? Nu mai căutați, fiindcă l-ați găsit deja. Cătina este elementul principal aici, iar proprietățile ei medicinale sunt bine-cunoscute. Iar în formă de brioșe, cătina poate fi încercată chiar și de către cei ce nu sunt neapărat fani ai acesteia. Iar aici ne referim în primul rând la cei mici.
Ingrediente necesare pentru brioșe cu cătină
1 ou
50 grame zahăr
50 grame unt topit
sare
1 linguriță praf de copt
2 linguri lapte
100 grame cătină
150 grame făină
Cum să prepari brioșe cu cătină
- Mixează oul cu zahărul într-un bol mare.
- Adaugă untul topit, sarea și praful de copt. Începe să mixezi din nou.
- Adaugă treptat laptele, cătina și făina. Mixează până când obții un aluat omogen.
- Toarnă compoziția într-o tavă de brioșe în care au fost puse în prealabil forme de brioșe.
- Dă brioșele la cuptor pentru 15 minute la 150 de grade Celsius.