Brioșe cu ciuperci
Compoziția acestor mici brioșe nu diferă prea mult de cea a unei frittate sau, dacă vrei, a unei omlete. În cazul de față am ales să nu punem carne, dar dacă simți că lipsește ceva, poți oricând să pui și bacon. Pentru acestea, baza este dată de ciupercile cele bogate în proteine și de brânza Emmental rasă.
Ingrediente necesare pentru brioșe cu ciuperci
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă
2 căni ciuperci brune, feliate
4 gălbenușuri
2 albușuri
1 lingură smântână de gătit
1 linguriță sos Worcester
2 linguri brânză Emmental, rasă
sare
piper
Cum să prepari brioșe cu ciuperci
- Călește ceapa în uleiul de măsline.
- Adaugă ciupercile și gătește-le până își schimbă culoarea.
- Într-un castron, bate gălbenușurile cu albușurile împreună cu smântâna, sosul Worcester și brânza rasă. Asezonează cu sare și piper.
- Transferă ciupercile gătite în cupele unei tăvi pentru brioșe și toarnă peste fiecare câte un pic de compoziție de ouă bătute.
- Bagă la cuptor 20 minute la 180⁰C.