Brioșe cu legume și cașcaval

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

Deși primul lucru care vă vine în minte la o brioșă este gustul dulce, să stiți că și cele sărate au farmecul lor. Pe aceste brioșe le-am făcut cu multe legume, iar de asemenea, nu ne-am zgârcit la cantitatea de cașcaval adăugată. Aluatul este unul pufos, iar gustul este foarte savuros. Nu ne credeți? Încercați!

Ingrediente necesare pentru brioșe cu legume și cașcaval

30 grame unt

1 dovlecel, cubulețe

1 morcov, cubulețe

1 ceapă roșie, tocată

1 ardei gras roșu, cubulețe

350 grame făină

1 lingură griș

1 linguriță praf de copt

2 ouă

175 ml lapte

200 grame cașcaval, ras

 

 

Cum să gătești brioșe cu legume și cașcaval

  1. Topește untul într-o tigaie pe foc mediu.
  2. Adaugă dovlecelul, morcovul, ceapa și ardeiul gras. Amestecă bine, apoi gătește legumele cu capac timp de 5 minute.
  3. Gătește-le și fără capac timp de 5 minute.
  4. Adaugă făina, grișul și praful de copt într-un bol mare. Amestecă cu o spatulă, apoi lasă-le deoparte.
  5. Bate ouăle într-un bol separat, apoi toarnă treptat laptele.
  6. Amestecă compoziția de făina cu cea de lapte, omogenizând cu o spatulă.
  7. Adaugă cașcavalul și folosește-ți mâinile pentru a amesteca.
  8. Adaugă legumele trase la tigaie și amestecă-le în compoziția de aluat.
  9. Folosește compoziția pentru a forma brioșe, și adaugă-le în tăvi speciale. Folosește și forme de hârtie.
  10. Dă brioșele la cuptor pentru următoarele 20 de minute, la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *