Brioșe cu legume și cașcaval
Deși primul lucru care vă vine în minte la o brioșă este gustul dulce, să stiți că și cele sărate au farmecul lor. Pe aceste brioșe le-am făcut cu multe legume, iar de asemenea, nu ne-am zgârcit la cantitatea de cașcaval adăugată. Aluatul este unul pufos, iar gustul este foarte savuros. Nu ne credeți? Încercați!
Ingrediente necesare pentru brioșe cu legume și cașcaval
30 grame unt
1 dovlecel, cubulețe
1 morcov, cubulețe
1 ceapă roșie, tocată
1 ardei gras roșu, cubulețe
350 grame făină
1 lingură griș
1 linguriță praf de copt
2 ouă
175 ml lapte
200 grame cașcaval, ras
Cum să prepari brioșe cu legume și cașcaval
- Topește untul într-o tigaie pe foc mediu.
- Adaugă dovlecelul, morcovul, ceapa și ardeiul gras. Amestecă bine, apoi gătește legumele cu capac timp de 5 minute.
- Gătește-le și fără capac timp de 5 minute.
- Adaugă făina, grișul și praful de copt într-un bol mare. Amestecă cu o spatulă, apoi lasă-le deoparte.
- Bate ouăle într-un bol separat, apoi toarnă treptat laptele.
- Amestecă compoziția de făina cu cea de lapte, omogenizând cu o spatulă.
- Adaugă cașcavalul și folosește-ți mâinile pentru a amesteca.
- Adaugă legumele trase la tigaie și amestecă-le în compoziția de aluat.
- Folosește compoziția pentru a forma brioșe, și adaugă-le în tăvi speciale. Folosește și forme de hârtie.
- Dă brioșele la cuptor pentru următoarele 20 de minute, la 175 de grade Celsius.