Brioșe cu prune și scorțișoară

  • Dificultate: Mică
  • 35 de minute
  • 3 porții

Știai că în 35 de minute poți să prepari niște brioșe de mai-mai să-ți plouă în gură? Pe lângă făina, ouăle, zahărul, iaurtul și uleiul absolut necesare, sfatul nostru este să adăugați portocală rasă, scorțișoară și prune uscate. Este o combinație irezistibilă și ca gust, și ca textură. Apropo, brioșele astea merg și la cafea și la ceai.

Ingrediente necesare pentru brioșe cu prune și scorțișoară

2 gălbenușuri
1/2 cană zahăr
1/3 cană iaurt
1/4 cană ulei
1 linguriță coajă de portocală rasă
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță scorțișoară
sare
1 cană făină
2 albușuri bătute spumă
6 prune uscate, fără sâmburi

Cum să gătești brioșe cu prune și scorțișoară

  1. Amestecă gălbenușurile și zahărul într-un castron folosind un mixer de mână.
  2. Mai adaugă iaurtul, uleiul, coaja de portocală, praful de copt, scorțișoara și sare după gust. Mixează în continuare.
  3. Completează cu făina. Continuă să amesteci.
  4. Adaugă și albușurile spumă. Amestecă.
  5. Transferă compoziția într-o tavă pentru copt brioșe cu 6 compartimente.
  6. Adaugă câte o prună uscată, apoi bagă la cuptor 25 minute la 180⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *