Brioșe cu prune și scorțișoară
Știai că în 35 de minute poți să prepari niște brioșe de mai-mai să-ți plouă în gură? Pe lângă făina, ouăle, zahărul, iaurtul și uleiul absolut necesare, sfatul nostru este să adăugați portocală rasă, scorțișoară și prune uscate. Este o combinație irezistibilă și ca gust, și ca textură. Apropo, brioșele astea merg și la cafea și la ceai.
Ingrediente necesare pentru brioșe cu prune și scorțișoară
2 gălbenușuri
½ cană zahăr
⅓ cană iaurt
¼ cană ulei
1 linguriță coajă de portocală rasă
1 linguriță praf de copt
½ linguriță scorțișoară
sare
1 cană făină
2 albușuri bătute spumă
6 prune uscate, fără sâmburi
Cum să prepari brioșe cu prune și scorțișoară
- Amestecă gălbenușurile și zahărul într-un castron folosind un mixer de mână.
- Mai adaugă iaurtul, uleiul, coaja de portocală, praful de copt, scorțișoara și sare după gust. Mixează în continuare.
- Completează cu făina. Continuă să amesteci.
- Adaugă și albușurile spumă. Amestecă.
- Transferă compoziția într-o tavă pentru copt brioșe cu 6 compartimente.
- Adaugă câte o prună uscată, apoi bagă la cuptor 25 minute la 180⁰C.