Brioșe cu ștevie și quinoa

Ștevia este un ingredient de sezon și este păcat să nu-l folosim în cât mai multe combinații. V-ați gândit până acum să o folosiți la brioșe? Nu este chiar primul preparat care ne vine în minte, dar astăzi am vrut să acceptăm provocarea. Și am copt niște brioșe numai bune, în care am mai adăugat ardei gras, ciuperci, puțină quinoa și am aromat cu oregano.
Ingrediente necesare pentru brioșe cu ștevie și quinoa
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, tocată
2 căței de usturoi, zdrobiți
100 grame ciuperci uscate, felii subțiri
½ ardei gras roșu, felii subțiri
1 linguriță oregano
piper
sare
50 grame ștevie, tocată
2 ouă
100 ml lapte
50 grame făină
150 grame quinoa fiartă
Cum să prepari brioșe cu ștevie și quinoa
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa împreună cu usturoiul.
- Adaugă ciupercile, ardeiul gras și asezonează cu oregano, sare și piper.
- Adaugă ștevia și gătește totul la foc mic, timp de 10 minute.
- Adaugă ouăle într-un bol mare și presară peste ele un praf de sare. Bate-le bine și toarnă laptele, făina și quinoa fiartă.
- Completează cu legumele gătite pe foc și amestecă până când obții o compoziție omogenă.
- Folosește o tavă de brioșe și umple-i spațiile libere cu forme de silicon. Adaugă compoziția de brioșe peste formele de silicon.
- Dă brioșele la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.