Brioșe din fulgi de ovăz cu banană și migdale

  • Dificultate: Mică
  • 35 de minute
  • 3 porții

Brioșele astea din fulgi de ovăz și banane sunt adevărate bombițe de sănătate, hrană pentru minte, trup și, de ce nu, chiar și pentru suflet. Noi îți sugerăm pentru ele un topping cu coacăze roșii și negre, căpșuni și măr, fără a mai pune la socoteală fulgii de migdale. Cu toate astea, nu ezita să inovezi. La urma urmelor este o chestiune de gust.

Ingrediente necesare pentru brioșe din fulgi de ovăz cu banană și migdale

1 banană
2 lingurițe nucșoară
sare
praf de copt
2-3 lingurițe zahăr vanilat
1 ou
2-3 lingurițe scorțișoară
2 linguri miere
¼ cană iaurt grecesc
250 grame fulgi de ovăz
½ cană lapte
coacăze
căpșuni, tăiate mărunt
coacăze roșii
¼ măr, tăiat mărunt
fulgi de migdale

Cum să prepari brioșe din fulgi de ovăz cu banană și migdale

  1. Pune împreună într-un blender banana cu nucșoara cu puțină sare și praf de copt.
  2. Completează cu zahărul vanilat, oul, scorțișoara, mierea, iaurtul grecesc, fulgii de ovăz și laptele. Se pasează.
  3. Transferă aluatul într-o tavă pentru copt brioșe.
  4. Ornează cu fructe și fulgi de migdale, apoi lasă la cuptor 25 minute la 185ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *