Brioșe sărate cu ou poșat

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 6 porții

Brioșele sărate sunt printre preparatele noastre preferate pentru un brunch copios. Pe lângă gustul lor, ele arată și foarte bine, astfel că sunt perfecte pentru a impresiona câțiva musafiri. Iar dacă vreți să aflați cum să faceți un ou poșat perfect, această rețetă este pentru voi.

Ingrediente necesare pentru brioșe sărate cu ou poșat

1 lingură ulei

1 ceapă, cubulețe

1 ardei gras roșu, cubulețe

1 ardei gras galben, cubulețe

sare

piper

6 felii pâine

3 linguri unt topit

2 lingurițe cimbru

2 căței de usturoi, zdrobiți

50 grame Cheddar ras

50 grame mozzarella rasă

6 ouă

Cum să gătești brioșe sărate cu ou poșat

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa până se înmoaie.
  2. Adaugă ardeii grași și amestecă. Adaugă sare, piper și ține tigaia pe foc încă 2-3 minute.
  3. Ia o tavă de brioșe și adaugă câte o felie de pâine în fiecare gaură.
  4. Amestecă untul topit cu usturoi și cimbru. Unge feliile de pâine cu acest amestec.
  5. Adaugă amestecul de legume peste feliile de pâine. Deasupra, adaugă brânzeturile rase. Dă brioșele la cuptor pentru 12-14 minute la 180 de grade Celsius.
  6. Ia 6 punguțe de plastic și unge-le pe interior cu puțin ulei. Sparge câte un ou în fiecare punguță și leagă-le la capete.
  7. Umple o cratiță pe jumătate cu apă și dă-o în clocot. Fierbe ouăle timp de 4-5 minute.
  8. Adaugă câte un ou poșat deasupra fiecărei brioșe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *