Brioșe sărate cu ou poșat

Brioșele sărate sunt printre preparatele noastre preferate pentru un brunch copios. Pe lângă gustul lor, ele arată și foarte bine, astfel că sunt perfecte pentru a impresiona câțiva musafiri. Iar dacă vreți să aflați cum să faceți un ou poșat perfect, această rețetă este pentru voi.
Ingrediente necesare pentru brioșe sărate cu ou poșat
1 lingură ulei
1 ceapă, cubulețe
1 ardei gras roșu, cubulețe
1 ardei gras galben, cubulețe
sare
piper
6 felii pâine
3 linguri unt topit
2 lingurițe cimbru
2 căței de usturoi, zdrobiți
50 grame Cheddar ras
50 grame mozzarella rasă
6 ouă
Cum să prepari brioșe sărate cu ou poșat
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa până se înmoaie.
- Adaugă ardeii grași și amestecă. Adaugă sare, piper și ține tigaia pe foc încă 2-3 minute.
- Ia o tavă de brioșe și adaugă câte o felie de pâine în fiecare gaură.
- Amestecă untul topit cu usturoi și cimbru. Unge feliile de pâine cu acest amestec.
- Adaugă amestecul de legume peste feliile de pâine. Deasupra, adaugă brânzeturile rase. Dă brioșele la cuptor pentru 12-14 minute la 180 de grade Celsius.
- Ia 6 punguțe de plastic și unge-le pe interior cu puțin ulei. Sparge câte un ou în fiecare punguță și leagă-le la capete.
- Umple o cratiță pe jumătate cu apă și dă-o în clocot. Fierbe ouăle timp de 4-5 minute.
- Adaugă câte un ou poșat deasupra fiecărei brioșe.