Brioșe sărate cu șuncă și cașcaval

  • Dificultate: Mică
  • 50 de minute
  • 6 porții

Brioșele sunt un preparat dulce în majoritatea cazurilor. Ei da, însă asta nu înseamnă că nu putem face o excepție. Putem face niște brioșe sărate, numai bune a fi servite la micul dejun sau înainte de o masă copioasă. La toppinguri ne putem juca cu tot felul de ingrediente, dar pentru această rețetă am ales ceva simplu cu cubulețe de șuncă presată, cașcaval ras și ciuperci.

Ingrediente necesare pentru brioșe sărate cu șuncă și cașcaval

5 ouă

sare

piper

100 grame cașcaval ras

50 grame ciuperci, tocate

1 linguriță praf de copt

1 linguriță condimente italiene

1/2 ardei gras roșu, tocat

70 grame făină

150 grame șuncă presată, cubulețe

 

 

Cum să gătești brioșe sărate cu șuncă și cașcaval

  1. Bate ouăle într-un bol împreună cu sare și piper.
  2. Adaugă cașcavalul ras, ciupercile, praful de copt, condimentele italiene, ardeiul gras, făina și șunca presată.
  3. Amestecă cu o spatulă sau o lingură de lemn până când obții o compoziție omogenă.
  4. Adaugă compoziția într-o tavă de 12 brioșe, în care au fost adăugate în prealabil forme de brioșe.
  5. Dă brioșele la cuptor pentru 35 de minute la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *