Bruschete cu pancetta, varză de Bruxelles și ricotta

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 3 porții

Bruschetele sau cum să începi ziua cu un mic dejun simpatic și delicios. Îți trebuie doar un pic de răbdare, cam 20 de minute, cât durează prepararea. Pe scurt, vei pregăti câteva felii de pâine crocantă și vei trage la tigaie pancetta cu varză de Bruxelles. Apoi știi ce trebuie să faci.

Ingrediente necesare pentru bruschete cu pancetta, varză de Bruxelles și ricotta

6 felii pâine integrală
ulei de măsline
50-100 grame pancetta, tocată
2 linguri supă de pui
100-150 grame varză de Bruxelles, tăiate în două/patru
sare de mare
1 lingură ulei de măsline
1 cățel de usturoi, tăiat pe din două
⅓ cană ricotta fără grăsimi
piper

Cum să prepari bruschete cu pancetta, varză de Bruxelles și ricotta

  1. Pune feliile de pâine în tava de copt pe hârtie pergament și unge-le cu ulei de măsline.
  2. Bagă-le la cuptor 10 minute la 200⁰C.
  3. Încinge o tigaie și prăjește pancetta, apoi adaugă supa de pui și mai amestecă.
  4. Adaugă varza de Bruxelles și amestecă, asezonând cu sare de mare. Toarnă și uleiul de măsline.
  5. Scoate pâinea din cuptor, freacă feliile cu usturoi, apoi unge-le cu ricotta.
  6. Presară-le cu piper și pune pe fiecare compoziție de pancetta cu varză de Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *