Bruschette de toamnă
Gustările de tip bruschetta nu mai au nevoie de nici o prezentare. Când le pregătiți, vă recomandăm să dați frâu liber imaginației. Noi, de exemplu, am ales în special ingrediente de toamnă că să facem bruschete de sezon.
Ingrediente necesare pentru bruschette de toamnă
200 g dovleac, cubulețe
ulei de măsline
sare
piper
12 felii pâine integrală
150 g struguri albi
ulei de măsline
oțet din vin alb
sare
1/2 cană zahăr
1/4 cană suc de lămâie
1 linguriță fulgi de chili
1/2 cană suc de portocale
150 g merișoare
100 g spanac
ulei de măsline
30-50 g migdale
parmezan, ras
150 g cremă de brânză
coajă rasă de portocală
Cum să prepari bruschette de toamnă
- Pune dovleacul tăiat într-un vas de copt, stropește cu ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
- Dă la cuptor 15 minute la 190ºC.
- Așază pâinea într-o tavă de copt și las-o la cuptor 5 minute la 180ºC.
- Pune boabele de struguri într-un vas de copt, stropește cu ulei de măsline și oțet de vin alb și asezonează cu sare.
- Lasă la cuptor 15 minute la 170ºC.
- Topește zahărul în sucul de lămâie și cel de portocale, asezonând cu chili și amestecând constant.
- Adaugă merișoarele și fierbe la foc mic 10 minute.
- Zdrobește migdalele la blender împreună cu spanacul, 1-2 lingurițe de ulei de măsline și 2-3 linguri de parmezan.
- Unge feliile de pâine cu diverse combinații din ingredientele avute acum la dispoziție. Noi am ales cremă de brânză cu sos de merișoare și coajă rasă de portocală, cremă de brânză cu pesto din spanac și migdale cu dovleac copt și parmezan ras, respectiv, cremă de brânză cu struguri copți la cuptor și coajă rasă de portocală.