Budincă aperitiv cu orez, parmezan și zucchini
Dacă ai musafiri, pregătește la aperitiv această budincă în straturi din orez, parmezan și zucchini la grătar. Interiorul e plin de șuncă și două feluri de brânză. E delicios și arată apetisant!
Ingrediente necesare pentru budincă aperitiv cu orez, parmezan și zucchini
3 zucchini (2 tăiați în felii subțiri pe lungime, 1 tăiat cuburi mici)
2 căni orez fiert
3 ouă
½ cană parmezan răzuit
sare
piper
200 grame șuncă, tocată
1 cană brânză cheddar, răzuită
⅔ cană mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită
Cum să prepari budincă aperitiv cu orez, parmezan și zucchini
- Gătește pe grătar fâșiile subțiri de zucchini, pe ambele părți. Pune-le deoparte.
- Pune orezul gătit într-un bol mare. Adaugă ouăle și parmezanul. Presară sare și piper, apoi amestecă bine totul.
- Pune fâșiile de zucchini la grătar într-o tavă pentru Bundt, astfel încât să acopere fundul tăvii, dar să rămână destul și pe margini. Vei folosi fâșiile de zucchini ca să acoperi integral budinca.
- Umple tava cu jumătate din cantitatea de orez cu parmezan și presează pe fundul tăvii cu o lingură.
- Adaugă bucățile de șuncă într-un strat uniform, apoi pune câteva cubulețe de zucchini, brânza cheddar și mozzarella. Acoperă cu restul de orez cu parmezan și presează din nou cu o lingură.
- Împăturește fâșiile de zucchini peste budinca de orez și dă la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pentru 25-30 de minute.
- Când este gata, lasă budinca să se răcească. Servește-o tăiată în felii.