Budincă aperitiv cu orez, parmezan și zucchini

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 8 porții

Dacă ai musafiri, pregătește la aperitiv această budincă în straturi din orez, parmezan și zucchini la grătar. Interiorul e plin de șuncă și două feluri de brânză. E delicios și arată apetisant!

Ingrediente necesare pentru budincă aperitiv cu orez, parmezan și zucchini

3 zucchini (2 tăiați în felii subțiri pe lungime, 1 tăiat cuburi mici)

2 căni orez fiert

3 ouă

½ cană parmezan răzuit

sare

piper

200 grame șuncă, tocată

1 cană brânză cheddar, răzuită

⅔ cană mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită

Cum să prepari budincă aperitiv cu orez, parmezan și zucchini

  1. Gătește pe grătar fâșiile subțiri de zucchini, pe ambele părți. Pune-le deoparte.
  2. Pune orezul gătit într-un bol mare. Adaugă ouăle și parmezanul. Presară sare și piper, apoi amestecă bine totul.
  3. Pune fâșiile de zucchini la grătar într-o tavă pentru Bundt, astfel încât să acopere fundul tăvii, dar să rămână destul și pe margini. Vei folosi fâșiile de zucchini ca să acoperi integral budinca.
  4. Umple tava cu jumătate din cantitatea de orez cu parmezan și presează pe fundul tăvii cu o lingură.
  5. Adaugă bucățile de șuncă într-un strat uniform, apoi pune câteva cubulețe de zucchini, brânza cheddar și mozzarella. Acoperă cu restul de orez cu parmezan și presează din nou cu o lingură.
  6. Împăturește fâșiile de zucchini peste budinca de orez și dă la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pentru 25-30 de minute.
  7. Când este gata, lasă budinca să se răcească. Servește-o tăiată în felii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *