Budincă cu ou și cârnat
Avem aici un preparat ușor de făcut, numai bun pentru cei care au nevoie de puțin mai multă forță de dimineață. Chiar dacă aspectul nu va fi pe gustul tuturor, savoarea sigur nu va supăra pe nimeni. Puteți servi budinca atât ca o gustare, cât și ca un fel principal.
Ingrediente necesare pentru budincă cu ou și cârnat
1 linguriță unt
500 grame cârnat proaspăt de porc
4 ouă
sare
zahăr
150 ml lapte
70 grame făină
2 linguri muștar
Cum să prepari budincă cu ou și cârnat
- Încinge o tigaie de fontă la foc mediu și topește untul.
- Așază cârnatul într-o formă de spirală și pune-l în tavă. Dă-l la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
- Adaugă ouăle într-un bol împreună cu un praf de sare și zahăr. Bate-le cu mixerul și apoi toarnă zahărul și făina.
- Mixează până când obții o compoziție omogenă.
- Scoate cârnatul din cuptor și toarnă compoziția peste.
- Dă-l din nou la cuptor, pentru încă 30 de minute la 180 de grade Celsius.
- La final, îl poți unge cu puțin muștar pe deasupra.