Budincă de cartofi cu brânză de vaci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 20 de minute
  • 6 porții

Știm că arată bine, doar e o budincuță de carfofi, nu? Deci înarmați-vă cu un pic de răbdare și urmați pașii de mai jos. E un pic de fiert și de copt, dar combinația de brânză de vaci cu cartofi fierți și cu untul topit peste toate, chiar merită așteptarea.

Ingrediente necesare pentru budincă de cartofi cu brânză de vaci

sare

3 cartofi mai mari, feliați

300 grame brânză de vaci

1 ceapă verde, tocată mărunt

3 căței de usturoi, zdrobiți

1 linguriță oregano

50 ml smântână dulce

piper alb

1 lingură pătrunjel, tocat

100 grame unt

piper

Cum să gătești budincă de cartofi cu brânză de vaci

  1. Umple o oală de mărime medie cu apă, săreaz-o și dă-o în clocot la foc potrivit. Adaugă cartofii feliați și fierbe-i 20 minute.
  2. Adaugă brânza de vaci, ceapa verde, usturoiul zdrobit și smântâna dulce într-un castron. Asezonează cu oregano, piper alb, sare și pătrunjel tocat, apoi amestecă până la omogenizare.
  3. Așază felii de cartofi pe fundul unui vas de copt termorezistent, apoi acoperă-i cu aproximativ jumătate din amestecul de brânză de vaci. Așază un nou strat de cartofi feliați și acoperă-i cu restul de amestec. Adaugă deasupra feliile de cartofi rămase și untul tăiat în bucăți.
  4. Asezonează cu piper și bagă la cuptor 35 minute la 200⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *