Budincă de cartofi cu brânză feta

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Această budincă iese în evidență prin combinația delicioasă de cartofi cu brânză. Am folosit și cartof dulce și ceapă pentru a aduce cât mai multe gusturi în farfuria noastră. Iar preparatul acesta nu pare a fi unul rafinat, dar este unul la care ne-am întoarce aproape mereu. Iar crusta de pe deasupra este ceva ce merită savurat!

Ingrediente necesare pentru budincă de cartofi cu brânză feta

2 cartofi, felii subțiri

1 cartof dulce, felii subțiri

1 ceapă, felii subțiri

300 grame brânză feta, fărâmițată

2 ouă

sare

piper

1 linguriță pătrunjel uscat

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță boia

 

Cum să prepari budincă de cartofi cu brânză feta

  1. Adaugă brânza feta, ouăle și pătrunjelul într-un bol. Asezonează cu sare și piper și amestecă bine.
  2. Toarnă uleiul de măsline într-un vas rotund de cuptor.
  3. Așază jumătate din feliile de cartof și ceapă în formă de spirală.
  4. Întinde 1/2 din compoziția de feta peste stratul de cartofi.
  5. Repetă pașii adăugând încă un strat de cartofi și feta.
  6. Dă la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
  7. Scoate preparatul din cuptor și servește cu puțină boia și pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *