Budincă de cartofi cu brânză feta
Această budincă iese în evidență prin combinația delicioasă de cartofi cu brânză. Am folosit și cartof dulce și ceapă pentru a aduce cât mai multe gusturi în farfuria noastră. Iar preparatul acesta nu pare a fi unul rafinat, dar este unul la care ne-am întoarce aproape mereu. Iar crusta de pe deasupra este ceva ce merită savurat!
Ingrediente necesare pentru budincă de cartofi cu brânză feta
2 cartofi, felii subțiri
1 cartof dulce, felii subțiri
1 ceapă, felii subțiri
300 grame brânză feta, fărâmițată
2 ouă
sare
piper
1 linguriță pătrunjel uscat
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță boia
Cum să prepari budincă de cartofi cu brânză feta
- Adaugă brânza feta, ouăle și pătrunjelul într-un bol. Asezonează cu sare și piper și amestecă bine.
- Toarnă uleiul de măsline într-un vas rotund de cuptor.
- Așază jumătate din feliile de cartof și ceapă în formă de spirală.
- Întinde 1/2 din compoziția de feta peste stratul de cartofi.
- Repetă pașii adăugând încă un strat de cartofi și feta.
- Dă la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Scoate preparatul din cuptor și servește cu puțină boia și pătrunjel.