Budincă de griș cu gutuie caramelizată

  • Dificultate: Medie
  • 15 minute
  • 2 porții

Vreți un desert cremos care se prepară numaidecât? Puteți opta pentru această budincă de griș. Este unul din deserturile preferate ale copilăriei, dar această variantă spunem noi că este puțin îmbunătățită. Nu am folosit zahăr, ci am îndulcit totul cu o gutuie caramelizată cu puțină miere. La final, pentru o textură crocantă am adăugat migdale măcinate.

Ingrediente necesare pentru budincă de griș cu gutuie caramelizată

500 ml lapte

100 grame griș instant

2 linguri miere

1 gutuie, felii subțiri

migdale măcinate

Cum să gătești budincă de griș cu gutuie caramelizată

  1. Toarnă laptele într-un vas aflat pe foc și dă-l în clocot.
  2. Amestecă cu un tel în timp ce adaugi treptat grișul. Gătește-l până când se îngroașă, apoi ia-l de pe foc.
  3. Încinge mierea într-un bol mic și adaugă feliile de gutuie.
  4. Ține-o pe foc timp de 1-2 minute.
  5. Servește feliile de gutuie pe un pat de griș și presară migdalele mărunțite pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *