Budincă de griș cu pară caramelizată și migdale

  • Dificultate: Medie
  • 15 minute
  • 2 porții

Budinca de griș este unul din deserturile copilăriei noastre, pe care pur și simplu îl adoram. Ne plăcea servit cu o dulceață mai acrișoară, însă astăzi încercăm ceva nou. Îl ridicăm la stadiul de desert gourmet și îi alăturăm o pară caramelizată și câteva migdale, pentru o textură crocantă.

Ingrediente necesare pentru budincă de griș cu pară caramelizată și migdale

500 ml lapte

100 grame griș instant

2 linguri miere

1 pară, felii subțiri

migdale măcinate

Cum să prepari budincă de griș cu pară caramelizată și migdale

  1. Toarnă laptele într-un vas aflat pe foc și dă-l în clocot.
  2. Amestecă cu un tel în timp ce adaugi treptat grișul. Gătește-l până când se îngroașă, apoi ia-l de pe foc.
  3. Încălzește mierea într-o cratiță mică și adaugă feliile de pară.
  4. Ține-o pe foc timp de 1-2 minute.
  5. Servește feliile de pară pe un pat de griș și presară migdalele mărunțite pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *