Budincă de griș cu pară caramelizată și migdale

  • Dificultate: Medie
  • 15 minute
  • 2 porții

Budinca de griș este unul din deserturile copilăriei noastre, pe care pur și simplu îl adoram. Ne plăcea servit cu o dulceață mai acrișoară, însă astăzi încercăm ceva nou. Îl ridicăm la stadiul de desert gourmet și îi alăturăm o pară caramelizată și câteva migdale, pentru o textură crocantă.

Ingrediente necesare pentru budincă de griș cu pară caramelizată și migdale

500 ml lapte

100 grame griș instant

2 linguri miere

1 pară, felii subțiri

migdale măcinate

Cum să prepari budincă de griș cu pară caramelizată și migdale

  1. Toarnă laptele într-un vas aflat pe foc și dă-l în clocot.
  2. Amestecă cu un tel în timp ce adaugi treptat grișul. Gătește-l până când se îngroașă, apoi ia-l de pe foc.
  3. Încălzește mierea într-o cratiță mică și adaugă feliile de pară.
  4. Ține-o pe foc timp de 1-2 minute.
  5. Servește feliile de pară pe un pat de griș și presară migdalele mărunțite pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.