Budincă de griș cu pară caramelizată și migdale

Budinca de griș este unul din deserturile copilăriei noastre, pe care pur și simplu îl adoram. Ne plăcea servit cu o dulceață mai acrișoară, însă astăzi încercăm ceva nou. Îl ridicăm la stadiul de desert gourmet și îi alăturăm o pară caramelizată și câteva migdale, pentru o textură crocantă.
Ingrediente necesare pentru budincă de griș cu pară caramelizată și migdale
500 ml lapte
100 grame griș instant
2 linguri miere
1 pară, felii subțiri
migdale măcinate
Cum să prepari budincă de griș cu pară caramelizată și migdale
- Toarnă laptele într-un vas aflat pe foc și dă-l în clocot.
- Amestecă cu un tel în timp ce adaugi treptat grișul. Gătește-l până când se îngroașă, apoi ia-l de pe foc.
- Încălzește mierea într-o cratiță mică și adaugă feliile de pară.
- Ține-o pe foc timp de 1-2 minute.
- Servește feliile de pară pe un pat de griș și presară migdalele mărunțite pe deasupra.