Budincă de pâine cu mere

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 6 porții

Ții minte budinca din pâine din copilărie? O bunătate! Fie că ai mâncat, fie că n-ai mâncat așa ceva, îți propunem una în rețeta de față. În afară de pâine mai ai nevoie de mere pentru topping, iar pentru aromatizare vei folosi scorțișoară și esență de vanilie. Urmează pașii și nu o să-ți pară rău.

Ingrediente necesare pentru budincă de pâine cu mere

3 ouă
3/4 cană lapte
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
6 felii de pâine, tăiată cubulețe
3 mere, tăiate cubulețe
1 cană zahăr brun
1 lingură amidon

Cum să prepari budincă de pâine cu mere

  1. Adaugă ouăle, laptele, scorțișoara și esența de vanilie într-un castron. Bate-le cu telul.
  2. Adaugă pâinea și amestecă ca să se îmbibe în compoziție. Lasă deoparte.
  3. Amestecă merele cu zahărul brun și amidonul într-un castron.
  4. Tapetează o tavă cu margine detașabilă cu hârtie de copt și transferă în ea pâinea îmbibată în amestec.
  5. Tasează folosind o lingură, apoi adaugă merele.
  6. Tasează cu grijă și lasă la cuptor 40 de minute la 175⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *