Budincă de tăiței
Cine a avut bunici sau a copilărit în zona Ardealului, sigur cunoaște această rețetă. Această budincă de tăiței este perfectă pentru a ne duce cu gândul înapoi în copilărie. În cazul în care crezi că te vei poticni la această rețetă, poți alege să cumperi tăițeii gata făcuți din magazin, însă nu recomandăm. Vei vedea că cei de casă se fac foarte ușor și sunt mult mai gustosi.
Ingrediente necesare pentru budincă de tăiței
250 grame făină
2 ouă
sare
300 grame stafide
apă caldă
rom
5 gălbenușuri
200 grame zahăr
700 grame brânză de vaci
1 linguriță coajă de lămâie rasă
150 grame smântână
100 grame fulgi de migdale
5 albușuri
Cum să prepari budincă de tăiței
- Adaugă făina împreună cu cele două ouă în robotul de bucătărie.
- Amestecă până când obții un aluat sfărâmicios. Frământă aluatul ca să se lege și sigilează-l folosind o pungă de plastic. Dă-l la frigider pentru 30 de minute.
- Scoate apoi aluatul și întinde-l până când devine subțire.
- Crestează aluatul pentru a forma tăițeii.
- Fierbe tăițeii la foc potrivit în apă clocotită cu puțină sare timp de 5 minute.
- Adaugă stafidele într-un bol și toarnă peste ele apa caldă și romul. Lasă-le la înmuiat timp de 15 minute.
- Mixează gălbenușurile împreună cu 50 grame zahăr în robotul de bucătărie.
- Adaugă brânza de vaci într-un bol mare. Amestec-o cu coaja de lămâie, smântâna și fulgii de migdale.
- Toarnă gălbenușurile și amestecă până când se omogenizează.
- Mixează albușurile împreună cu restul de zahăr pâna când se formează bezea.
- Acum, amestecă compoziția de brânză cu bezeaua, stafidele și tăițeii fierți până când se omogenizează.
- Unge un vas termorezistent cu unt și toarnă compoziția.
- Dă-o la cuptor pentru 30 de minute la 190 de grade Celsius.