Ingrediente necesare pentru budincă de tăiței
250 grame făină
2 ouă
sare
300 grame stafide
apă caldă
rom
5 gălbenușuri
200 grame zahăr
700 grame brânză de vaci
1 linguriță coajă de lămâie rasă
150 grame smântână
100 grame fulgi de migdale
5 albușuri
Cum să gătești budincă de tăiței
- Adaugă făina împreună cu cele două ouă în robotul de bucătărie.
- Amestecă până când obții un aluat sfărâmicios. Frământă aluatul ca să se lege și sigilează-l folosind o pungă de plastic. Dă-l la frigider pentru 30 de minute.
- Scoate apoi aluatul și întinde-l până când devine subțire.
- Crestează aluatul pentru a forma tăițeii.
- Fierbe tăițeii la foc potrivit în apă clocotită cu puțină sare timp de 5 minute.
- Adaugă stafidele într-un bol și toarnă peste ele apa caldă și romul. Lasă-le la înmuiat timp de 15 minute.
- Mixează gălbenușurile împreună cu 50 grame zahăr în robotul de bucătărie.
- Adaugă brânza de vaci într-un bol mare. Amestec-o cu coaja de lămâie, smântâna și fulgii de migdale.
- Toarnă gălbenușurile și amestecă până când se omogenizează.
- Mixează albușurile împreună cu restul de zahăr pâna când se formează bezea.
- Acum, amestecă compoziția de brânză cu bezeaua, stafidele și tăițeii fierți până când se omogenizează.
- Unge un vas termorezistent cu unt și toarnă compoziția.
- Dă-o la cuptor pentru 30 de minute la 190 de grade Celsius.