Budincă din paste cu vinete și bacon
Această budincă din paste este gata în 25 de minute, dacă ai toate ingredientele pregătite. E un aperitiv sățios și gustos, alcătuit din straturi de ingrediente diferite ca gust și textură.
Ingrediente necesare pentru budincă din paste cu vinete și bacon
3-4 felii de vânătă
100 grame paste bucatini
4 felii de bacon
8 ouă
sare
piper
¼ cană smântână de gătit
150 grame brânză Cheddar, răzuită
Cum să prepari budincă din paste cu vinete și bacon
- Fierbe pastele bucatini conform indicațiilor de pe pachet. Scurge-le de apă.
- Unge cu unt sau ulei vegetal o tavă dreptunghiulară (de dimensiunile 20 x 8 x 4 cm) și pune pe fundul ei jumătate din pastele gătite. Continuă cu un strat de vinete, un strat de bacon și restul de paste.
- Bate ouăle împreună cu smântâna de gătit, puțină sare și piper. Toarnă amestecul de ouă peste paste.
- Acoperă totul cu un strat de brânză Cheddar răzuită.
- Coace pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180⁰C.
- Lasă budinca să se răcească înainte de a o felia.