Bulz cu vinete și roșii, la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 6 porții

Astăzi am vrut să experimentăm puțin în bucătărie, și am reușit să îmbunătățim ușor rețeta clasică de bulz. Astfel, pe lângă slănină și telemea, am adăugat și câteva vinete trase la tigaie și un sos de roșii. Preparatul a ieșit extrem de savuros, nici nu are rost să vă convingem. Mai bine o faceți singuri, urmând indicațiile de mai jos.

Ingrediente necesare pentru bulz cu vinete și roșii, la cuptor

4 lingurițe ulei

1/2 vânătă, rondele

200 grame slănină, cubulețe

2 căței de usturoi, zdrobiți

300 grame roșii la conservă

sare

2 lingurițe oregano

1 linguriță busuioc

1 linguriță cimbru

4 căni de apă

1 cană mălai

150 grame telemea de oaie, fărâmițată

Bulz cu vinete și roșii, la cuptor - mod de preparare

  1. Încinge 2 lingurițe de ulei la foc mic și călește rondelele de vinete, până când se înmoaie.
  2. Călește și slănina într-o tigaie separată timp de 2 minute. Las-o deoparte.
  3. Adaugă usturoiul și roșiile în grăsimea rămasă de la slănină.
  4. Asezonează cu sare, oregano, busuioc și cimbru. Ține sosul pe foc timp de 2 minute.
  5. Fierbe mălaiul pentru mămăligă pentru 20 de minute sau conform indicațiilor de pe ambalaj. Cu cât vei fierbe mai mult, cu atât mămăliga va ieși mai tare.
  6.  Toarnă uleiul rămas într-un vas de cuptor. Adaugă jumătate din mămăligă și întinde-o bine.
  7. Așază pe deasupra jumătate din feliile de vânătă împreună cu sosul de roșii.
  8. Dupa, așază vinetele rămase, jumătate din telemea și din slănină.
  9. Completează cu mămăliga, slănina și telemeaua rămase.
  10. Dă totul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *