Ingrediente necesare pentru bulz cu vinete și roșii, la cuptor
4 lingurițe ulei
½ vânătă, rondele
200 grame slănină, cubulețe
2 căței de usturoi, zdrobiți
300 grame roșii la conservă
sare
2 lingurițe oregano
1 linguriță busuioc
1 linguriță cimbru
4 căni de apă
1 cană mălai
150 grame telemea de oaie, fărâmițată
Cum să prepari bulz cu vinete și roșii, la cuptor
- Încinge 2 lingurițe de ulei la foc mic și călește rondelele de vinete, până când se înmoaie.
- Călește și slănina într-o tigaie separată timp de 2 minute. Las-o deoparte.
- Adaugă usturoiul și roșiile în grăsimea rămasă de la slănină.
- Asezonează cu sare, oregano, busuioc și cimbru. Ține sosul pe foc timp de 2 minute.
- Fierbe mălaiul pentru mămăligă pentru 20 de minute sau conform indicațiilor de pe ambalaj. Cu cât vei fierbe mai mult, cu atât mămăliga va ieși mai tare.
- Toarnă uleiul rămas într-un vas de cuptor. Adaugă jumătate din mămăligă și întinde-o bine.
- Așază pe deasupra jumătate din feliile de vânătă împreună cu sosul de roșii.
- Dupa, așază vinetele rămase, jumătate din telemea și din slănină.
- Completează cu mămăliga, slănina și telemeaua rămase.
- Dă totul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.