Burger de miel cu năut și rodie
Aveți poftă de un burger? Ce părere aveți despre unul de miel, inspirat din bucătăria arabă? Pe noi ne-a convins imediat! Alături de chifteaua de miel, am mai adăugat un sos de humus făcut de noi, mentă proaspătă și semințe de rodie. Iar asta nu e tot! Am înlocuit clasicii cartofi prăjiți cu o porție de năut picant! Ce mai, o nebunie!
Ingrediente necesare pentru burger de miel cu năut și rodie
1 lingură ulei de măsline
½ linguriță turmeric
½ linguriță boia
sare
300 grame năut la conservă
2 linguri humus
1 ardei copt, fâșii subțiri
1 legătură de mentă proaspătă
400 grame carne tocată de miel
1 linguriță semințe de chimen
piper
2 chifle cu susan
2 linguri semințe de rodie
Cum să prepari burger de miel cu năut și rodie
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Asezonează cu turmeric, boia, sare și adaugă năutul.
- Prăjește-l până se rumenește, cam 4-5 minute.
- Pasează humusul în blender împreună cu ardeiul copt și câteva frunze de mentă. Păstrează mentă și pentru burgeri.
- Amestecă într-un bol mare carnea de miel cu semințele de chimen, sare, piper și eventual un stop de ulei de măsline.
- Porționează carnea tocată în 2 chiftele pentru burger.
- Gătește carnea pe grătarul încins timp de 6 minute pe parte.
- Taie chiflele pe orizontală și adaugă următoarele ingrediente : sos de humus, mentă proaspătă, carnea de miel, iar la final presară câteva semințe de rodie.
- Servește burgerul cu năutul picant!