Burger de miel cu năut și rodie

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Aveți poftă de un burger? Ce părere aveți despre unul de miel, inspirat din bucătăria arabă? Pe noi ne-a convins imediat! Alături de chifteaua de miel, am mai adăugat un sos de humus făcut de noi, mentă proaspătă și semințe de rodie. Iar asta nu e tot! Am înlocuit clasicii cartofi prăjiți cu o porție de năut picant! Ce mai, o nebunie!

Ingrediente necesare pentru burger de miel cu năut și rodie

1 lingură ulei de măsline

½ linguriță turmeric

½ linguriță boia

sare

300 grame năut la conservă

2 linguri humus

1 ardei copt, fâșii subțiri

1 legătură de mentă proaspătă

400 grame carne tocată de miel

1 linguriță semințe de chimen

piper

2 chifle cu susan

2 linguri semințe de rodie

Cum să prepari burger de miel cu năut și rodie

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
  2. Asezonează cu turmeric, boia, sare și adaugă năutul.
  3. Prăjește-l până se rumenește, cam 4-5 minute.
  4. Pasează humusul în blender împreună cu ardeiul copt și câteva frunze de mentă. Păstrează mentă și pentru burgeri.
  5. Amestecă într-un bol mare carnea de miel cu semințele de chimen, sare, piper și eventual un stop de ulei de măsline.
  6. Porționează carnea tocată în 2 chiftele pentru burger.
  7. Gătește carnea pe grătarul încins timp de 6 minute pe parte.
  8. Taie chiflele pe orizontală și adaugă următoarele ingrediente : sos de humus, mentă proaspătă, carnea de miel, iar la final presară câteva semințe de rodie.
  9. Servește burgerul cu năutul picant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *