Burger de porc cu tzatziki

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții
Burger de porc cu tzatziki

Un burger de inspirație grecească? Nouă ni s-a făcut poftă instant, credem că și ție. Am folosit carne tocată de porc pentru un aer ușor mai tradițional, și nu ne-a părut rău deloc. Am amestecat carnea cu puțin bulgur, am fript-o pe grătar și am servit-o într-o chiflă cu sos tzatziki, legume și verdețuri. Un gust fresh, care vă va rămâne în minte multă vreme.

Ingrediente necesare pentru burger de porc cu tzatziki

sare

2 linguri bulgur

400 grame carne tocată de porc

piper

1 linguriță boia

1 linguriță oregano

2 căței de usturoi, zdrobiți

200 grame iaurt

2 castraveți, rași

1 linguriță mentă, tocată

2 chifle

rucola

ceapă roșie

roșie

mentă proaspătă

Burger de porc cu tzatziki - mod de preparare

  1. Fierbe bulgurul în apă clocotită cu puțină sare timp de 10 minute cu capacul deasupra.
  2. Adaugă apoi bulgurul într-un bol mare împreună cu carnea tocată.
  3. Adaugă paprika, oregano, sare, piper și usturoi. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.
  4. Formează cu mână chiftele potrivite pentru burger.
  5. Gătește acestea timp de 4 minute pe parte pe grătarul încins.
  6. Amestecă iaurtul cu castravetele ras și menta. Asezonează sosul cu sare și piper după gust.
  7. Taie chifla pe jumătate și opțional, coace-o puțin pe aragaz.
  8. Asamblează burgerul. Adaugă sos tzatziki, rucola, carnea de burger, felii de ceapă și de roșie.
  9. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *