Burger de porc cu tzatziki

Un burger de inspirație grecească? Nouă ni s-a făcut poftă instant, credem că și ție. Am folosit carne tocată de porc pentru un aer ușor mai tradițional, și nu ne-a părut rău deloc. Am amestecat carnea cu puțin bulgur, am fript-o pe grătar și am servit-o într-o chiflă cu sos tzatziki, legume și verdețuri. Un gust fresh, care vă va rămâne în minte multă vreme.
Ingrediente necesare pentru burger de porc cu tzatziki
sare
2 linguri bulgur
400 grame carne tocată de porc
piper
1 linguriță boia
1 linguriță oregano
2 căței de usturoi, zdrobiți
200 grame iaurt
2 castraveți, rași
1 linguriță mentă, tocată
2 chifle
rucola
ceapă roșie
roșie
mentă proaspătă
Cum să prepari burger de porc cu tzatziki
- Fierbe bulgurul în apă clocotită cu puțină sare timp de 10 minute cu capacul deasupra.
- Adaugă apoi bulgurul într-un bol mare împreună cu carnea tocată.
- Adaugă paprika, oregano, sare, piper și usturoi. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.
- Formează cu mână chiftele potrivite pentru burger.
- Gătește acestea timp de 4 minute pe parte pe grătarul încins.
- Amestecă iaurtul cu castravetele ras și menta. Asezonează sosul cu sare și piper după gust.
- Taie chifla pe jumătate și opțional, coace-o puțin pe aragaz.
- Asamblează burgerul. Adaugă sos tzatziki, rucola, carnea de burger, felii de ceapă și de roșie.
- Poftă bună!