Burger de pui cu crustă din orez expandat

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 3 porții

Știm că poate burgerul de pui nu este primul la care vă gândiți, dar are și acesta farmecul lui. Puiul este bine să fie crocant, iar pentru asta am pregătit o crustă de orez expandat. Ați mai încercat? Dacă nu, poate acum este momentul potrivit. Nu uita să condimentezi bine puiul, fiindcă nu ți se va părea la fel de gustos ca vita. Umple apoi burgerul cu ingrediente proaspete și sosurile tale preferate.

Ingrediente necesare pentru burger de pui cu crustă din orez expandat

3 felii orez expandat

2 ouă

½ linguriță oregano

½ linguriță ceapă pudră

½ linguriță sare

½ linguriță piper

½ linguriță usturoi pudră

½ linguriță boia

450 grame piept de pui, trei jumătăți de piept

făină

1 linguriță ulei de măsline

200 grame iaurt

2 linguri suc de lămâie

2 căței de usturoi, zdrobiți

3 chifle

3 ridichi, felii subțiri

2 avocado, felii subțiri

3 linguri sos barbeque

1 mână pătrunjel tocat

 

Cum să prepari burger de pui cu crustă din orez expandat

  1. Mărunțește orezul expandat într-un blender și adaugă-l într-un bol.
  2. Adaugă ouăle într-un bol mare împreună cu oregano, ceapă pudră, sare, piper, usturoi pudră și boia. Bate ouăle bine cu un tel.
  3. Dă pieptul de pui prin făină, amestec de ou și orez expandat.
  4. Mută puiul într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru 35 de minute, la 190 de grade Celsius.
  5. Amestecă iaurtul cu sucul de lămâie și usturoiul.
  6. Începe să asamblezi burgerii. Taie chiflele pe jumătate și umple-le cu pui la cuptor, ridichi, avocado, sos barbeque și sos de iaurt.
  7. Pentru o notă fresh, nu uita să adaugi și o mână de pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *