Burger din ciuperci pane cu bacon și brânză
Toți știm cât de gustos poate fi un burger, dar acesta parcă îi întrece. Vom avea însă puțin de muncă, fiindcă înlocuim carnea de vită cu un pane crocant cu ciuperci, bacon, Cheddar și puțină verdeață. Gustul va fi unul deosebit, iar tu nici nu vei simți lipsa cărnii de vită. Ciupercile au suficiente proteine pentru a o înlocui.
Ingrediente necesare pentru burger din ciuperci pane cu bacon și brânză
12 ciuperci medii
150 grame mozzarella, rasă
150 grame Cheddar, ras
50 grame bacon, prăjit și tocat
1 lingură pătrunjel, tocat
2 linguri maioneză
1 linguriță paprika
1 linguriță usturoi pudră
sare
piper
făină
3 ouă, bătute
pesmet
6 chifle burger
baby spanac
Cum să prepari burger din ciuperci pane cu bacon și brânză
- Taie codițele ciupercilor și așază-le între două prosoape de hârtie, acoperite de două farfurii. Încălzește-le la microunde pentru 3 minute.
- Adaugă mozzarella, cheddar, bacon, pătrunjel și maioneză într-un bol. Asezonează cu sare, piper, paprika și usturoi pudră. Amestecă până când se omogenizează.
- Adaugă 1-2 linguri de amestec de brânzeturi și bacon între două ciuperci și înfășoară totul în folie de plastic. Continuă până ai folosit toate ingredientele. Dă ciupercile la frigider pentru 30 de minute.
- Adaugă făina, pesmetul și oul bătut în câte un bol. Dă fiecare sandviș de ciuperci prin făină, ou bătut și pesmet.
- Încinge suficient ulei într-o tigaie adâncă și prăjește ciupercile pane vreme de 4 minute.
- Pentru un burger: taie chifla și adaugă puțină maioneză, baby spanac și o ciupercă pane. Folosește restul de ingrediente pentru a mai face 5 burgeri!