Burger din ciuperci pane cu bacon și brânză

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 6 porții

Toți știm cât de gustos poate fi un burger, dar acesta parcă îi întrece. Vom avea însă puțin de muncă, fiindcă înlocuim carnea de vită cu un pane crocant cu ciuperci, bacon, Cheddar și puțină verdeață. Gustul va fi unul deosebit, iar tu nici nu vei simți lipsa cărnii de vită. Ciupercile au suficiente proteine pentru a o înlocui.

Ingrediente necesare pentru burger din ciuperci pane cu bacon și brânză

12 ciuperci medii

150 grame mozzarella, rasă

150 grame Cheddar, ras

50 grame bacon, prăjit și tocat

1 lingură pătrunjel, tocat

2 linguri maioneză

1 linguriță paprika

1 linguriță usturoi pudră

sare

piper

făină

3 ouă, bătute

pesmet

6 chifle burger

baby spanac

Cum să prepari burger din ciuperci pane cu bacon și brânză

  1. Taie codițele ciupercilor și așază-le între două prosoape de hârtie, acoperite de două farfurii. Încălzește-le la microunde pentru 3 minute.
  2. Adaugă mozzarella, cheddar, bacon, pătrunjel și maioneză într-un bol. Asezonează cu sare, piper, paprika și usturoi pudră. Amestecă până când se omogenizează.
  3. Adaugă 1-2 linguri de amestec de brânzeturi și bacon între două ciuperci și înfășoară totul în folie de plastic. Continuă până ai folosit toate ingredientele. Dă ciupercile la frigider pentru 30 de minute.
  4. Adaugă făina, pesmetul și oul bătut în câte un bol. Dă fiecare sandviș de ciuperci prin făină, ou bătut și pesmet.
  5. Încinge suficient ulei într-o tigaie adâncă și prăjește ciupercile pane vreme de 4 minute.
  6. Pentru un burger: taie chifla și adaugă puțină maioneză, baby spanac și o ciupercă pane. Folosește restul de ingrediente pentru a mai face 5 burgeri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *