Burger fără chiflă, la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții
Burger fără chiflă, la cuptor

Un burger fără chiflă? Pentru unii poate suna ca un sacrilegiu, dar nouă ne place să experimentăm lucruri noi. Mai ales când acestea sunt sănătoase! Acești burgeri au un conținut de grăsimi și carbohidrați ceva mai redus, fiindcă nu există chifla, iar carnea și cartofii sunt gătite la cuptor fără adăugarea de ulei. Iar dacă tot vreți să mergeți pe linia sănătoasă, puteți opta pentru un sos mai ușor cu iaurt.

Ingrediente

500 grame carne tocată de vită

1 ou

1 linguriță ceapă pudră

1 linguriță usturoi pudră

sare

piper

4 cartofi, felii subțiri

4 morcovi, dați pe răzătoare

2 cepe, tăiate julienne

4 felii de brânză Emmental

 

Etape

  1. Adaugă carnea tocată într-un bol împreună cu 1 ou, ceapă pudră, usturoi pudră, sare și piper.
  2. Amestecă bine cu o spatulă până se omogenizează. Formează cu mână chiftele de mărime potrivită, ca pentru burger.
  3. Rupe puțină folie de aluminiu și așază pe ea 1 cartof tăiat felii, 1 morcov, 1/2 ceapă, 1 chiftea de burger iar la final 1 felie de Emmental. Înfășoară cu folia de plastic, acoperind complet ingredientele.
  4. Folosește restul de ingrediente pentru a forma încă 3 pachețele.
  5. Așază pachețelele într-o tavă și dă-le la cuptor pentru 35 de minute, la 195 de grade Celsius.
  6. Poți servi apoi burgerii cu sosurile tale preferate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *