Burger sushi cu avocado și somon

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • O porție

Ce iese dacă combini burger-ul cu sushi? Un burger sushi, normal. Dar știi cât de bun și de nutritiv este?! Unde mai pui că înlocuim pâinea cu o “chiflă” din orez pentru sushi. În rest, pastă iute de somon, avocado, cremă de brânză. Ți se topește în gură. A, și e musai a se servi cu wasabi și cu sos de soia.

Ingrediente necesare pentru burger sushi cu avocado și somon

100 grame somon, tocat mărunt
2 lingurițe pastă de ardei iute
200 grame orez fiert pentru sushi
2 linguri cremă de brânză
1 foaie de salată verde
1/2 avocado, feliat
semințe de susan negru
semințe de susan alb
wasabi (pentru servire)
sos de soia (pentru servire)

Cum să gătești burger sushi cu avocado și somon

  1. Amestecă într-un castron mic, somonul și pasta de ardei iute.
  2. Pentru a imita cele două jumătăți ale chiflei de burger poți folosi două castroane mici, unul cu fundul plat (ramekin) și un altul normal, bombat. Tapetează fiecare castron cu folie de plastic, apoi adaugă jumătate din orezul fiert într-unul, iar restul de orez în celălalt. Folosește folia pentru a răsturna cele două forme din orez pe o farfuri lată sau un platou.
  3. Unge cu pastă iute de somon forma de orez care reprezintă jumătatea inferioară a chiflei.
  4. Folosind un poș, adaugă cam 2 linguri de cremă de brânză, iar deasupra așază salata verde.
  5. Unge cu pasta de somon rămasă, pune feliile de avocado și așază deasupra jumătatea superioară a chiflei din orez.
  6. Presară cu semințe de susan, apoi servește cu wasabi și sos de soia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *