Burger vegetarian cu năut și ovăz

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții

Un burger vegetarian? Carnivorii vor strâmba din nas, însă cei care apreciază mâncarea vegetariană, sigur se vor bucura de acest preparat. Chifteaua de burger este alcătuită din năut, ovăz și morcov, ingrediente ce se combină foarte bine între ele. Lista de toppinguri poate varia de la rețetă la rețetă, noi am mers pe una clasică, cu salată verde, ceapă, roșie și avocado.

Ingrediente necesare pentru burger vegetarian cu năut și ovăz

2 morcovi rași

1 ceapă roșie, tocată

250 grame năut la conservă

100 grame fulgi de ovăz

piper

sare

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 ou

2 linguri ulei de măsline

1 lingură suc de lămâie

6 chifle

salată verde

roșie

avocado

ceapă roșie

muștar

 

Cum să prepari burger vegetarian cu năut și ovăz

  1. Adaugă morcovii rași, ceapa roșie, năutul și fulgii de ovăz într-un blender.
  2. Asezonează cu sare și piper, adaugă oul și usturoiul. Pasează până când se combină ingredientele.
  3. Adaugă uleiul de măsline și sucul de lămâie. Pasează până obții o compoziție omogenă.
  4. Formează cu mână pârjoale de mărime potrivită (aproximativ de diametrul chiflei).
  5. Gătește pârjoalele pe grill timp de 8 minute pe ambele părți.
  6. Asamblează burgerul. Așază pârjoala de năut între 2 jumătăți ale chiflei și adaugă apoi restul de toppinguri. Poți adăuga avocado, salată verde, roșie, ceapă roșie și muștar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *