Ingrediente necesare pentru burger vegetarian cu năut și ovăz
2 morcovi rași
1 ceapă roșie, tocată
250 grame năut la conservă
100 grame fulgi de ovăz
piper
sare
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ou
2 linguri ulei de măsline
1 lingură suc de lămâie
6 chifle
salată verde
roșie
avocado
ceapă roșie
muștar
Cum să gătești burger vegetarian cu năut și ovăz
- Adaugă morcovii rași, ceapa roșie, năutul și fulgii de ovăz într-un blender.
- Asezonează cu sare și piper, adaugă oul și usturoiul. Pasează până când se combină ingredientele.
- Adaugă uleiul de măsline și sucul de lămâie. Pasează până obții o compoziție omogenă.
- Formează cu mână pârjoale de mărime potrivită (aproximativ de diametrul chiflei).
- Gătește pârjoalele pe grill timp de 8 minute pe ambele părți.
- Asamblează burgerul. Așază pârjoala de năut între 2 jumătăți ale chiflei și adaugă apoi restul de toppinguri. Poți adăuga avocado, salată verde, roșie, ceapă roșie și muștar.