Burgeri cu smochine și kale

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Tuturor ne plac acei burgeri imenși pe care îi vedem pe internet. Dar astăzi le dăm o șansă și celor un pic mai sănătoși. Aceștia de mai jos ies în evidență prin următoarele ingrediente : smochine, kale și brânză cu mucegai. Iar în loc de maioneză am folosit un sos mai ușor, cu muștar aromat cu turmeric.

Ingrediente necesare pentru burgeri cu smochine și kale

1 linguriță ulei

2 chiftele de burger

4 felii Cheddar

100 grame iaurt

1 linguriță turmeric

piper

4 frunze kale

2 smochine, felii subțiri

2 chifle cu semințe

30 grame brânză cu mucegai

Cum să gătești burgeri cu smochine și kale

  1. Încinge uleiul într-o tigaie grill la foc mediu.
  2. Adaugă chiftelele și gătește-le pentru 5 minute pe ambele părți.
  3. Cu aproximativ 1 minut înainte să le iei de foc, așază câte 2 felii de Cheddar deasupra.
  4. Amestecă iaurtul cu turmericul și piperul într-un bol mic.
  5. Formează burgerii. Taie chiflele pe orizontală și întinde sosul de iaurt pe partea de jos a lor.
  6. Adaugă frunzele de kale, chifteaua de burger, feliile de smochine și brânză cu mucegai.
  7. Vei obține astfel 2 burgeri delicioși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *