Burgeri cu smochine și kale

Tuturor ne plac acei burgeri imenși pe care îi vedem pe internet. Dar astăzi le dăm o șansă și celor un pic mai sănătoși. Aceștia de mai jos ies în evidență prin următoarele ingrediente : smochine, kale și brânză cu mucegai. Iar în loc de maioneză am folosit un sos mai ușor, cu muștar aromat cu turmeric.
Ingrediente necesare pentru burgeri cu smochine și kale
1 linguriță ulei
2 chiftele de burger
4 felii Cheddar
100 grame iaurt
1 linguriță turmeric
piper
4 frunze kale
2 smochine, felii subțiri
2 chifle cu semințe
30 grame brânză cu mucegai
Cum să prepari burgeri cu smochine și kale
- Încinge uleiul într-o tigaie grill la foc mediu.
- Adaugă chiftelele și gătește-le pentru 5 minute pe ambele părți.
- Cu aproximativ 1 minut înainte să le iei de foc, așază câte 2 felii de Cheddar deasupra.
- Amestecă iaurtul cu turmericul și piperul într-un bol mic.
- Formează burgerii. Taie chiflele pe orizontală și întinde sosul de iaurt pe partea de jos a lor.
- Adaugă frunzele de kale, chifteaua de burger, feliile de smochine și brânză cu mucegai.
- Vei obține astfel 2 burgeri delicioși!