Calamari umpluți cu brânză feta

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Pentru un pic de Grecie în farfurie, una din cele mai bune alegeri sunt calamarii umpluți. Umplutura este totul. Folosește neapărat feta, împreună cu roșii cherry și ardei kapia. Uleiul de măsline, ceapa și usturoiul sunt de la sine înțelese, nu? Și mai fă și un sosuleț simplu, gen vinegretă, cu pătrunjel. Și nu arde calamarii, doar perpelește-i. Deci până mai ajungi tu în Elada, mai bine trage niște calamari la tigaie.

Ingrediente necesare pentru calamari umpluți cu brânză feta

350 g brânză feta (un pachet), mărunțită
6-7 roșii cherry, tăiate pe jumătate
1 ceapă mare, mărunțită
1 căpățână de usturoi, curățată și zdrobită
sare
piper
1 ardei kapia, felii
ulei de măsline
oregano
4 tuburi de calamar
3 linguri suc de lămâie
1 mână pătrunjel, tocat

Cum să prepari calamari umpluți cu brânză feta

  1. Călește ceapa și usturoiul, asezonând cu sare și piper.
  2. Adaugă roșiile și ardeiul kapia, stropește cu ulei de măsline și continuă să le călești.
  3. Amestecă legumele la tigaie cu brânza feta. Adaugă compoziției și puțin oregano, plus sare și piper după gust.
  4. Umple calamarii cu această compoziție și sigilează cu scobitori mai groase sau țepușe pentru frigărui.
  5. Unge-i cu ulei de măsline și prăjește-i pe ambele părți în tigaia-grill.
  6. Separat, amestecă sucul de lămâie cu o lingură de ulei de măsline și cu pătrunjelul, asezonând cu sare și piper.
  7. Servește-l cald, stropit cu sos de pătrunjel, alături de un pahar de vin alb cât mai sec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *