Ingrediente necesare pentru cannoli cu mascarpone și amaretto
Pentru aluat:
200 grame făină
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță cacao
1 linguriță zahăr pudră
sare
1 ou
1 lingură oțet de vin alb
1 lingură amaretto
1 lingură unt
1 gălbenuș de ou, bătut
ulei pentru prăjit
Pentru cremă:
200 grame mascarpone
1 linguriță amaretto
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță zahăr pudră
1 linguriță coajă de lămâie rasă
Cum să prepari cannoli cu mascarpone și amaretto
- Adaugă făina, scorțișoara, pudra de cacao, zahărul pudră și sarea într-un bol mare. Amestecă folosind o spatulă.
- Adaugă oul, oțetul, amaretto și untul. Amestecă cu mâinile până când obții un aluat fărâmicios.
- Strânge aluatul într-o pungă de plastic și dă-l la frigider pentru 20 de minute.
- Rupe aluatul în bucățele mici și întinde-le cu un făcăleț. Decupează forme rotunde de aluat folosind un inel de bucătărie cu un diametru de aproximativ 8 cm.
- Înfășoară formele rotunde în jurul unui tel de bucătărie și lipește în jurul cozii acesteia folosind gălbenuș de ou. Deasemenea, poți folosi și forme speciale de cannoli.
- Prăjește formele timp de 2 minute în ulei încins.
- Amestecă ingredientele pentru cremă într-un bol mare până când se omogenizează.
- Umple formele de cannoli folosind un poș.
- Pune desertul la frigider și servește-l după câteva ore.