Ingrediente necesare pentru caracatiță în stil coreean
apă
sare
2 lingurițe sos de soia
2 lingurițe ghimbir, ras
1 linguriță condimente chinezești
1 linguriță piper boabe
1 linguriță coriandru
2 bucăți anason stelat
1 kg tentacule de caracatiță
1 lingură ulei
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță lemongrass
2 linguri suc de lămâie
1 lingură miere
2 lingurițe sos de mango
1 linguriță sos hoisin
1 linguriță oțet de orez
4 felii lime
1 morcov, tăiat julienne
4 frunze salată
2 cepe verzi, tăiate julienne
1 ardei iute, feliat subțire
susan
Cum să gătești caracatiță în stil coreean
- Fierbe cam 1 litru de apă într-o oală timp de 5 minute împreună cu o linguriță din sosul de soia, cu o linguriță de ghimbir ras, cu condimentele chinezești, piperul boabe, coriandrul și anasonul stelat.
- Adaugă în oală tentaculele de caracatiță și fierbe-le acoperit 10 minute, apoi scoate-le și lasă-le pe un șervet.
- Încinge uleiul într-o oală mai mică la foc mic spre mediu și călește usturoiul împreună cu ghimbirul rămas și cu iarba lemongrass.
- Adaugă sucul de lămâie, mierea, sosul de mango, sosul hoisin și oțetul de orez. Amestecă.
- Completează cu sosul de soia rămas și cu un pic de apă dacă e nevoie, amestecă și fierbe acoperit 10 minute.
- Încinge 2 lingurițe de ulei într-o tigaie grill, unge tentaculele cu sosul aromatizat și pune-le în tigaie.
- Prăjește-le 4 minute pe ambele părți.
- Adaugă feliile de lime și mai lasă pe foc câteva secunde.
- Amestecă într-un castron morcovul, salata, ceapa verde și ardeiul iute. Nu uita să completezi cu dressingul dulce din soia și cu câteva semințe de susan.
- Servește salata alături de tentaculele prăjite și feliile de lime.