Cârnați afumați cu creveți și fasole roșie
Cârnații afumați sunt foarte buni, așa-i? Dacă sunt cu fasole, atunci sunt imbatabili! Dar dacă mai punem și creveți trași în unt? Atunci rezultă o mâncărică cu de toate pe care o vom mânca cu poftă la ocazii speciale și mai ales atunci când afara e frig și ninge.
Ingrediente necesare pentru cârnați afumați cu creveți și fasole roșie
30-40 g unt
100 g creveți
sare
piper
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă roșie, cubulețe
300 g cârnați afumați
200 g fasole roșie la conservă
½ cană pastă de tomate
½ cană apă
1 chili, felii subțiri
sare
piper
cimbru proaspăt
Cum să prepari cârnați afumați cu creveți și fasole roșie
- Topește untul într-o tigaie la foc mic spre mediu.
- Adaugă creveții, asezonează cu sare și piper, apoi gătește cam 2 minute.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și călește ceapa.
- Adaugă cârnații și fasolea și gătește 3-4 minute.
- Completează cu pasta de tomate și cu apa și amestecă.
- Adaugă chili, asezonează cu sare, piper și cimbru, acoperă și mai gătește 15 minute.