Cartof dulce umplut cu pui și ricotta
Ah, minunații cartofi dulci, această legumă incredibilă care te duce cu gândul la morcovi, cartofi clasici și dovleci deopotrivă. Ia un astfel de cartof, mai măricel, lasă-l un pic la microunde, apoi scobește-l. Cu pulpa astfel obținută, amestecată cu carne de pui gătită, cu o ceapă verde și cu un pic de ricotta, vei obține o compoziție cu care vei umple coaja cartofului scobit. Ia privește ce super-cartof dulce ai creat!
Ingrediente necesare pentru cartof dulce umplut cu pui și ricotta
1 cartof dulce
100-150 grame pui gătit, mărunțit
1 ceapă verde, tocată
2 linguri ricotta fără grăsimi
1 lingură sos salsa verde
Cum să prepari cartof dulce umplut cu pui și ricotta
- Lasă cartoful dulce la microunde 5 minute.
- Taie-l pe din două, scobește-i pulpa și pune-i-o într-un castron.
- Mai adaugă și carnea de pui, ceapa verde și ricotta, apoi amestecă.
- Umple cele două jumătăți de coajă ale cartofului dulce cu această compoziție.
- Servește-l cu sos de salsa verde deasupra.
Dacă nu avem ricotta, putem folosi urdă ?
De ce nu? O idee excelentă, Mr. K! Să ne zici și nouă cum a ieșit. 😀