Cartofi copți umpluți cu ouă
Acești cartofi copți umpluți cu ouă sunt usor de pregătit și pot fi serviți ca gustare, ca aperitiv sau ca cină. Sunt sățioși, așa că unul probabil îți va fi de ajuns. Servește-i calzi, înainte ca gălbenușul să se întărească!
Ingrediente necesare pentru cartofi copți umpluți cu ouă
3 cartofi medii
2 linguri ulei
sare
2 lingurițe unt
3 ouă
piper
3 lingurițe parmezan răzuit
Cum să prepari cartofi copți umpluți cu ouă
- Preîncălzește cuptorul la 190⁰C.
- Spală bine cartofii, usucă-i cu un prosop de bucătărie, apoi pune-i într-un vas de copt.
- Stropește cartofii cu puțin ulei și presară sare. Dă la cuptor vasul pentru 60 de minute.
- Când cartofii sunt copți, lasă-i puțin să se răcorească, apoi taie deasupra un capac și scobește o parte din interior cu o lingură. În gaura formată, pune puțin unt, sparge câte un ou, apoi presară sare și piper.
- Acoperă cu parmezan și dă cartofii din nou la cuptor, pentru 10 minute.