Cartofi dulci la cuptor, cu usturoi și oregano

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Vrei o versiune mai sănătoasă cartofilor prăjiți? Încearcă un ingredient foarte la modă, și anume cartofii dulci. Iar în loc să îi prăjești, gătește-i la cuptor pentru a folosi cât mai puține grăsimi. Nu uita să îi asezonezi bine însă, cu usturoi și oregano. Apoi, vei mai avea nevoie doar de un sos.

Ingrediente necesare pentru cartofi dulci la cuptor, cu usturoi și oregano

800 g cartofi dulci
1 lingură ulei de măsline
sare
2 lingurițe pudră de usturoi
2 lingurițe oregano
piper

Cum să prepari cartofi dulci la cuptor, cu usturoi și oregano

  1. Curăță cartofii dulci, apoi taie-i în bastonașe.
  2. Așază-i cât mai răsfirați într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  3. Unge-i cu ulei de măsline și presară sare, usturoi pudră și oregano uscat.
  4. Dă-i la cuptor timp de 20 de minute, la 220 de grade Celsius.
  5. Îi poți servi cu un sos de maioneză cu usturoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *