Cartofi dulci la cuptor umpluți cu ochiuri
O dietă precum Montignac, permite la un moment dat, consumul unor mâncăruri care îți lasă gura apă. Așa sunt cartofii dulci copți de două ori, prima oară pentru a-i face comestibili, iar a doua oară pentru a găti și umplutura de ouă ochiuri. Se servesc calzi, alături de felii de bacon prăjit. Poftim dietă!
Ingrediente necesare pentru cartofi dulci la cuptor umpluți cu ochiuri
2 cartofi dulci
2 linguri ulei de măsline extra virgin
sare
4 felii bacon
4 ouă
sare
piper
Cum să prepari cartofi dulci la cuptor umpluți cu ochiuri
- Așază cartofii într-o tavă de copt, înțeapă-i cu o furculiță, stropește-i cu uleiul de măsline și sărează-i.
- Bagă-i la cuptor o oră la 190˚C.
- Prăjește baconul până devine crocant.
- Taie cartofii copți în două, pe lungime și scobește o parte din pulpă. Adaugă câte un ou în fiecare adâncitură astfel creată.
- Asezonează cu sare și piper și bagă la cuptor 25 minute la 175˚C.
- Servește cartofii cu bacon.