Cartofi dulci la cuptor umpluți cu ochiuri

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 30 de minute
  • 4 porții

O dietă precum Montignac, permite la un moment dat, consumul unor mâncăruri care îți lasă gura apă. Așa sunt cartofii dulci copți de două ori, prima oară pentru a-i face comestibili, iar a doua oară pentru a găti și umplutura de ouă ochiuri. Se servesc calzi, alături de felii de bacon prăjit. Poftim dietă!

Ingrediente necesare pentru cartofi dulci la cuptor umpluți cu ochiuri

2 cartofi dulci
2 linguri ulei de măsline extra virgin
sare
4 felii bacon
4 ouă
sare
piper

Cum să prepari cartofi dulci la cuptor umpluți cu ochiuri

  1. Așază cartofii într-o tavă de copt, înțeapă-i cu o furculiță, stropește-i cu uleiul de măsline și sărează-i.
  2. Bagă-i la cuptor o oră la 190˚C.
  3. Prăjește baconul până devine crocant.
  4. Taie cartofii copți în două, pe lungime și scobește o parte din pulpă. Adaugă câte un ou în fiecare adâncitură astfel creată.
  5. Asezonează cu sare și piper și bagă la cuptor 25 minute la 175˚C.
  6. Servește cartofii cu bacon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *