Cartofi Hasselback cu salam și brânză

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 25 de minute
  • 4 porții

Dacă te-ai plictisit de cartofi prăjiți sau copți, încearcă o specialitate cu origini suedeze. Cartofii Hasselback sunt, de fapt, tăiați ca un evantai și, printre feliile lor, poți pune tot felul de ingrediente. Orice toppinguri ai alege, noi îți recomandăm să nu sari peste brânză!

Ingrediente necesare pentru cartofi Hasselback cu salam și brânză

4 cartofi medii

2 linguri ulei

sare

piper

150 grame salam crud-uscat, felii subțiri

2 linguri sos de roșii

80 grame mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită

80 grame brânză cheddar, răzuită

Cum să gătești cartofi Hasselback cu salam și brânză

  1. Spală bine cartofii și șterge-i de apă. Pune fiecare cartof între două linguri de lemn și taie felii subțiri, fără a le desprinde complet. Cuțitul se va opri în lingurile de lemn, astfel că nu vei tăia până jos.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180⁰C.
  3. Pune cartofii într-un vas ceramic termorezistent și unge-i cu ulei. Presară sare și piper și dă vasul la cuptor pentru o oră.
  4. Scoate cartofii din cuptor și pune, între feliile lor, felii subțiri de salam. Unge apoi cartofii cu sos de roșii, folosind o pensulă de bucătărie.
  5. Acoperă cartofii cu brânză răzuită.
  6. Dă la cuptor pentru următoarele 10 minute, timp în care brânza se va topi.
  7. Poți servi cartofii Hasselback cu ridichi și ceapă verde sau o altă salată răcoritoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *