Cartofi la cuptor în 3 feluri

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții

Cartofii la cuptor nu sunt doar o simplă garnitură. Putem să facem o mulțime de lucruri cu ei. Pentru această rețetă, ne-am simțit inspirați și am gătit 3 rețete de cartofi la cuptor, fiecare cu aroma ei proprie. Rămâne la alegerea dumneavoarstră ce vă place dintre rozmarin, salvie și cimbru. Vă sfătuim însă să le încercați pe toate 3!

Ingrediente necesare pentru cartofi la cuptor în 3 feluri

2 kg de cartofi

 

Cartofi cu rozmarin:

 

1 lingură ulei de măsline

4 căței de usturoi

3 fire rozmarin

1 linguriță oțet balsamic

piper

sare

 

Cartofi cu salvie și portocală:

 

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță unt

5 frunze de salvie

coaja de la ½ portocală

2 linguri supă de legume

piper

 

Cartofi cu cimbru și foi de dafin:

 

1 linguriță grăsime de gâscă

5 foi de dafin

2 crenguțe de cimbru

1 linguriță oțet balsamic

 

 

 

Cum să prepari cartofi la cuptor în 3 feluri

  1. Curăță cartofii și taie-i pe jumătate. Pune-i într-o cratiță la fiert timp de 15 minute.
  2. Pentru cartofii cu rozmarin: Unge fundul unei tăvi cu o lingură de ulei de măsline. Adaugă cățeii de usturoi și rupe rozmarinul de pe crenguțe. Adaugă oțet balsamic, 1/3 din cartofi și asezonează cu sare și piper. Dă cartofii la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius.
  3. Pentru cartofii cu salvie și portocală: Adaugă unt și ulei de măsline într-o tavă de cuptor. Adaugă frunzele de salvie, 1/3 din cartofi, coajă de portocală, supă de legume și piper. Dă cartofii la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  4. Pentru cartofii cu cimbru și foi de dafin: Unge fundul unei tăvi cu untură de gâscă. Adaugă foi de dafin, cimbru, oțet balsamic și restul de cartofi. Dă cartofii la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *