Cartofi umpluți cu brânză și verdeață

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 2 porții

Vrei un preparat vegetarian care să fie foarte sățios și hrănitor? Încearcă acești cartofi umpluți cu trei feluri de brânză și smântână de gătit. În final, o să iasă o combinație delicioasă între crocant și moale. Îi poți servi ca preparat principal, dar și ca garnitură.

Ingrediente necesare pentru cartofi umpluți cu brânză și verdeață

2 cartofi

100 grame cremă de brânză

100 grame mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită

80 grame parmezan, răzuit

1 lingură smântână de gătit

sare

piper

1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat fin

Cum să prepari cartofi umpluți cu brânză și verdeață

  1. Preîncălzește cuptorul la 180⁰C.
  2. Spală cartofii, usucă-i cu prosoape de hârtie, apoi înfășoară-i în folie de aluminiu. Dă-i la cuptor pentru 45 de minute.
  3. Când sunt gata, scoate cartofii din aluminiu și taie-le un capac. Scobește miezul cartofilor cu o lingură.
  4. Vei folosi miezul de la un singur cartof. Pune-l într-un bol, împreună cu crema de brânză, 2/3 din mozzarella, parmezanul, smântâna de gătit și pătrunjelul. Asezonează cu sare și piper după gust și amestecă totul.
  5. Umple cartofii cu acest amestec și acoperă cu mozzarella rămasă.
  6. Dă din nou cartofii la cuptor pentru 15 minute, la 180⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *