Cartofi umpluți cu brânză și verdeață

Vrei un preparat vegetarian care să fie foarte sățios și hrănitor? Încearcă acești cartofi umpluți cu trei feluri de brânză și smântână de gătit. În final, o să iasă o combinație delicioasă între crocant și moale. Îi poți servi ca preparat principal, dar și ca garnitură.
Ingrediente necesare pentru cartofi umpluți cu brânză și verdeață
2 cartofi
100 grame cremă de brânză
100 grame mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită
80 grame parmezan, răzuit
1 lingură smântână de gătit
sare
piper
1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat fin
Cum să prepari cartofi umpluți cu brânză și verdeață
- Preîncălzește cuptorul la 180⁰C.
- Spală cartofii, usucă-i cu prosoape de hârtie, apoi înfășoară-i în folie de aluminiu. Dă-i la cuptor pentru 45 de minute.
- Când sunt gata, scoate cartofii din aluminiu și taie-le un capac. Scobește miezul cartofilor cu o lingură.
- Vei folosi miezul de la un singur cartof. Pune-l într-un bol, împreună cu crema de brânză, 2/3 din mozzarella, parmezanul, smântâna de gătit și pătrunjelul. Asezonează cu sare și piper după gust și amestecă totul.
- Umple cartofii cu acest amestec și acoperă cu mozzarella rămasă.
- Dă din nou cartofii la cuptor pentru 15 minute, la 180⁰C.