Ingrediente necesare pentru cartofi umpluți cu brânză și verdeață
2 cartofi
100 grame cremă de brânză
100 grame mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită
80 grame parmezan, răzuit
1 lingură smântână de gătit
sare
piper
1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat fin
Cum să gătești cartofi umpluți cu brânză și verdeață
- Preîncălzește cuptorul la 180⁰C.
- Spală cartofii, usucă-i cu prosoape de hârtie, apoi înfășoară-i în folie de aluminiu. Dă-i la cuptor pentru 45 de minute.
- Când sunt gata, scoate cartofii din aluminiu și taie-le un capac. Scobește miezul cartofilor cu o lingură.
- Vei folosi miezul de la un singur cartof. Pune-l într-un bol, împreună cu crema de brânză, 2/3 din mozzarella, parmezanul, smântâna de gătit și pătrunjelul. Asezonează cu sare și piper după gust și amestecă totul.
- Umple cartofii cu acest amestec și acoperă cu mozzarella rămasă.
- Dă din nou cartofii la cuptor pentru 15 minute, la 180⁰C.