Ingrediente necesare pentru cartofi umpluți cu carne tocată
1 cartofi mari
2 linguri ulei
3 cepe verzi, tăiate în felii subțiri
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță cimbru proaspăt, tocat mărunt
200 grame carne tocată de vită
½ cană sos de roșii
50 grame brânză Cheddar, răzuită
50 grame brânză mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită
Cum să gătești cartofi umpluți cu carne tocată
- Preîncălzește cuptorul la 200⁰C.
- Spală cartofii și înfășoară-i în folie de aluminiu, apoi dă-i la cuptor 45 de minute.
- Între timp, gătește carnea. Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ceapa verde, amestecă și gătește până când ceapa se înmoaie.
- Adaugă oregano și cimbru. Amestecă pentru câteva secunde, apoi adaugă carnea tocată. Dă focul mediu și gătește carnea, amestecând din când în când, până când devine maronie.
- Adaugă sosul de roșii si gateste în continuare, cel puțin 2-3 minute, până când carnea este pătrunsă. Ia tigaia de pe foc.
- Când cartofii sunt copți, scoate-i din folia de aluminiu și lasă-i să se răcorească. Taie-le un capac, apoi scobește-i în interior cu o lingură, ca să faci loc pentru umplutură.
- Umple cartofii cu carne tocată, apoi pune deasupra brânză răzuită. Poți pune ambele feluri de brânză pe fiecare cartof sau poți pune mozzarella pe unul și Cheddar pe celălalt.
- Dă cartofii umpluți la cuptor pentru 15 minute, la 180⁰C.