Cartofi umpluți cu carne tocată

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 2 porții

Dacă vrei un preparat simplu pe care să-l gătești când vin prietenii în vizită, avem exact ce îți trebuie! Cartofii devin ca niște cochilii crocante, pline de carne aromată și două feluri de brânză topită.

Ingrediente necesare pentru cartofi umpluți cu carne tocată

1 cartofi mari

2 linguri ulei

3 cepe verzi, tăiate în felii subțiri

1 linguriță oregano uscat

1 linguriță cimbru proaspăt, tocat mărunt

200 grame carne tocată de vită

½ cană sos de roșii

50 grame brânză Cheddar, răzuită

50 grame brânză mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită

Cum să prepari cartofi umpluți cu carne tocată

  1. Preîncălzește cuptorul la 200⁰C.
  2. Spală cartofii și înfășoară-i în folie de aluminiu, apoi dă-i la cuptor 45 de minute.
  3. Între timp, gătește carnea. Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ceapa verde, amestecă și gătește până când ceapa se înmoaie.
  4. Adaugă oregano și cimbru. Amestecă pentru câteva secunde, apoi adaugă carnea tocată. Dă focul mediu și gătește carnea, amestecând din când în când, până când devine maronie.
  5. Adaugă sosul de roșii si gateste în continuare, cel puțin 2-3 minute, până când carnea este pătrunsă. Ia tigaia de pe foc.
  6. Când cartofii sunt copți, scoate-i din folia de aluminiu și lasă-i să se răcorească. Taie-le un capac, apoi scobește-i în interior cu o lingură, ca să faci loc pentru umplutură.
  7. Umple cartofii cu carne tocată, apoi pune deasupra brânză răzuită. Poți pune ambele feluri de brânză pe fiecare cartof sau poți pune mozzarella pe unul și Cheddar pe celălalt.
  8. Dă cartofii umpluți la cuptor pentru 15 minute, la 180⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *