Ceafă de porc în bere, la cuptor
Ceafa de porc este una dintre cele mai gustoase cărnuri, și sunt multe feluri de a o găti. De data aceasta, am pregătit-o la cuptor, coaptă în bere, și am aromat-o cu usturoi și busuioc. Aveam însă nevoie și de o garnitură, așa că am adăugat în tavă puțină țelină, pe care am transformat-o într-un piure delicios. Nouă deja ne este poftă, bănuim că și vouă!
Ingrediente necesare pentru ceafă de porc în bere, la cuptor
700 grame ceafă de porc
sare
piper
1 țelină, tăiată în felii groase cam de 2 cm
4 căței usturoi
1 mână busuioc proaspăt
2 linguri ulei
500 ml bere
Cum să prepari ceafă de porc în bere, la cuptor
- Așază ceafa pe un tocător din lemn și asezonează-o bine cu sare și piper. Apoi mută-o într-un vas termorezistent.
- Adaugă feliile de țelină, usturoiul și busuiocul. Asezonează cu sare și piper, și toarnă uleiul și berea.
- Acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor pentru 80 de minute, la 200 de grade Celsius.
- Scoate tava din cuptor. Adună feliile țelină și mută-le într-un blender alături de 1-2 linguri de sos de la carne. Pasează până se omogenizează.
- Servește ceafa tăiată în felii subțiri alături de piureul de țelină.