Ceafă de porc în bere, la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 4 porții

Ceafa de porc este una dintre cele mai gustoase cărnuri, și sunt multe feluri de a o găti. De data aceasta, am pregătit-o la cuptor, coaptă în bere, și am aromat-o cu usturoi și busuioc. Aveam însă nevoie și de o garnitură, așa că am adăugat în tavă puțină țelină, pe care am transformat-o într-un piure delicios. Nouă deja ne este poftă, bănuim că și vouă!

Ingrediente necesare pentru ceafă de porc în bere, la cuptor

700 grame ceafă de porc

sare

piper

1 țelină, tăiată în felii groase cam de 2 cm

4 căței usturoi

1 mână busuioc proaspăt

2 linguri ulei

500 ml bere

 

Cum să prepari ceafă de porc în bere, la cuptor

  1. Așază ceafa pe un tocător din lemn și asezonează-o bine cu sare și piper. Apoi mută-o într-un vas termorezistent.
  2. Adaugă feliile de țelină, usturoiul și busuiocul. Asezonează cu sare și piper, și toarnă uleiul și berea.
  3. Acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor pentru 80 de minute, la 200 de grade Celsius.
  4. Scoate tava din cuptor. Adună feliile țelină și mută-le într-un blender alături de 1-2 linguri de sos de la carne. Pasează până se omogenizează.
  5. Servește ceafa tăiată în felii subțiri alături de piureul de țelină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *