Ingrediente necesare pentru ceafă de porc la grătar cu legume mexicane
1 lingură apă
1 linguriță sos Worcester
1 linguriță suc de lime
1 lingură sos de soia
30 ml bourbon
½ ardei iute jalapeno
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță cafea
1 linguriță condimente pentru fajita
600 grame ceafă de porc
1 lingură ulei
sare
3 felii lămâie
300 grame morcov congelat
400 grame mazăre congelată
1 lingură ulei de măsline
Cum să gătești ceafă de porc la grătar cu legume mexicane
- Amestecă într-un bol apă, sos Worcester, suc de lime, sos de soia, bourbon. jalapeno, oregano, cafea și amestec de fajita.
- Scufundă ceafa în amestecul de condimente și las-o la marinat 30 minute.
- Încinge grătarul și stropește-l cu puțin ulei și sare. Gătește ceafa timp de 8 minute în totul.
- Pune o cratiță umplută cu jumătate pe apă și dă-o în fiert. Adaugă un praf de sare, feliile de lămâie, morcovul și mazărea.
- Fierbe legumele timp de 5 minute și scoate-le cu o spatulă.
- Servește ceafa cu legumele mexicane.