Ceafă de porc la grătar cu legume mexicane
Bucătăria mexicană este una plină de arome, pe care vă recomandăm să o încercați atunci când aveți poftă de ceva savuros. Această rețetă este foarte ușor de făcut, făcând parte din categoria grătar plus garnitură. Am ales ceafa de porc pentru savoare, am marinat-o bine și am servit-o alături de un amestec de legume mexicane.
Ingrediente necesare pentru ceafă de porc la grătar cu legume mexicane
1 lingură apă
1 linguriță sos Worcester
1 linguriță suc de lime
1 lingură sos de soia
30 ml bourbon
½ ardei iute jalapeno
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță cafea
1 linguriță condimente pentru fajita
600 grame ceafă de porc
1 lingură ulei
sare
3 felii lămâie
300 grame morcov congelat
400 grame mazăre congelată
1 lingură ulei de măsline
Cum să prepari ceafă de porc la grătar cu legume mexicane
- Amestecă într-un bol apă, sos Worcester, suc de lime, sos de soia, bourbon. jalapeno, oregano, cafea și amestec de fajita.
- Scufundă ceafa în amestecul de condimente și las-o la marinat 30 minute.
- Încinge grătarul și stropește-l cu puțin ulei și sare. Gătește ceafa timp de 8 minute în totul.
- Pune o cratiță umplută cu jumătate pe apă și dă-o în fiert. Adaugă un praf de sare, feliile de lămâie, morcovul și mazărea.
- Fierbe legumele timp de 5 minute și scoate-le cu o spatulă.
- Servește ceafa cu legumele mexicane.